Italië, al wandelend tot rust en inzicht komen

italieDat klinkt wellicht wat tegenstrijdig – al wandelend tot rust en inzicht komend. Mijn ervaring is dat door te wandelen je emoties in stroming komen. Dat wat je weg gestopt hebt wordt bevrijdt. De mentale structuren waarin je verstrikt zit, lossen op. Er ontstaan nieuwe creatieve ideeën. En dat creëert dan weer rust. Rust omdat je ziet welke kant je in je leven op kunt gaan.

Rust ook omdat je letterlijk de vertraging in gaat. Deze wandelvakantie vraagt conditioneel wat van je lichaam. Gezien het percentage stijgen, redt je het niet om op wilskracht de berg op te gaan. Je wordt letterlijk “gedwongen” om te vertragen. Uit de ratrace van het dagelijkse leven in de vertraging. Ervaren dat er geen tijd is of misschien juist wel een overvloed aan tijd.

Italie, een hele andere bestemming dan de noordelijke landen. Zowel qua temperatuur als qua energie. Het temperament van de Italianen, het eten, de zon en de middeleeuwse stadjes brengen je in een andere wereld.

 

Via Francigena

De wandelreizen die ik aanbied zijn individuele coachingsreizen en starten in Assisi. Door Italie loopt de Via Francigena. Het pelgrimspad van Fransiscus. Fransiscus heeft geleefd in en in de omgeving van Assisi. We volgen het pad dat hij bewandeld heeft. Het pad van onthechting. Het loslaten van de identificatie met alles waarvan je dacht dat je het was. Onthechting ook van materiële zaken. Hoe heerlijk is het als je gaat ervaren dat je genoeg hebt aan alles wat je in je rugzak bij je hebt. Dat je gaat voelen dat je van nature een vrij en onbezorgd wezen bent.

 

Accommodaties

We overnachten in bijzondere – soms Middeleeuwse – appartementen en bed en breakfastaccommodaties. Indien mogelijk met eigen catering mogelijkheden. Je slaapt op een eigen kamer.

 

Wanneer?

April, mei, september en oktober lenen zich uitstekend om deze wandeling te maken. In de zomermaanden is het te warm.

 

Het weer in Italië

http://www.yr.no/sted/Italia/Umbria/Assisi/