Zachtheid in kracht – kracht in zachtheid – juli/augustus 2018

Ijsland heeft me pijn gedaan. 
ijsland heeft het ijs bij me gebroken, de ruwe pure oerkracht van dit land heeft me geleerd om weer in mijn eigen helder verlichte zachtheid te mogen gaan staan.

Voor mijn uitgebreide ervaring kun je kijken op https://j-polar.livejournal.com/56198.html

 

De reis samen met jullie naar het mooie IJsland …………….. daar heb ik nu nog geen woorden voor; er gaat nog zoveel door mij heen. De woorden uit een gedicht van Virginia Satir passen er voor mij heel goed bij:

Ik geloof

Dat ik geen groter geschenk kan ontvangen

Dan door de ander

Te worden gezien,

Te worden gehoord,

Te worden begrepen en aangeraakt.

 

Ik voel me heel dankbaar.

 

De zwarte panter; volgens de Maya’s brenger van het vuur, het heilige vuur. De zwarte panter kwam al snel op deze prachtige rondreis in beeld. De tweede dag, we zaten met zijn vieren in de auto en waren op weg naar … Ineens viel bijna synchroon ons oog op een indrukwekkende vallei aan de linkerkant van de weg. Marion zette instinctief de wagen aan de kant en na een kleine aarzeling besloten we om het gebied dat was omheind in te gaan. De prikkeldraadpoort werd vakkundig aan de kant gedaan en we liepen stoer het gebied in. Oogstrelend mooi, rauw, water in combinatie met donker bergmassief was hetgeen wij te zien kregen. Aan de waterrand uitkijkend op rotsformaties hielden we stil en gingen we zitten. Zelf wilde ik nog een eindje de vallei inlopen en stopte even later bij diverse rotsformaties. Na een tijd lang stil gezeten te hebben en de omgeving zijn werk te laten doen keek ik om naar de groep. Vanuit mijn perspectief zag ik in de zwarte rots waarop uitgekeken werd de kop van een roofdier, een panterachtig wezen.

Vervolgens werd de reis hervat en verdween de panter uit mijn gedachten. De volgende dag stonden de walvissen en bezoek aan een waterval op het programma. Een dag vol met waterenergie. Waarbij met name de walvissen het veld van “ik ben” in al hun grootsheid vertegenwoordigen. Water en vuur “ook al zo’n onlosmakelijke eenheid”.

De dagen erna stonden in het teken van lavavelden, vulkanen, watervallen. Lopen, klimmen soms afzien om de top te bereiken. Het voelen van je eigen vuur werd verslavend. De kracht van de elementen, de snelheid waarmee het water zich naar beneden stortte bij een waterval. Deze onderdompeling in de puurste versie van de natuur maakte dat mijn eigen vuur steeds verder werd aangewakkerd. Ik kwam steeds meer in mijn eigen kracht te staan. Mij realiserende dat het veel gemakkelijker is om je eigen kracht te voelen in een omgeving die daarin ook staat. 

Het heilige vuur, aangewakkerd door de zwarte panter is mijn deelgenoot geworden. Dankbaar voor de ervaringen, het aangeraakt mogen worden, het bespreken en delen hiervan maakt dat de reis naar IJsland voor altijd een ankerpunt zal zijn.

 

Verkregen inzichten door IJsland – juli 2017

Wij, Debby en Frans, hebben een meer dan geweldige reis achter de rug. Memorabel; niet vanwege de grootste, de diepste, het oudste of de meeste……
Nee; de eenvoud van IJsland is voor ons het meest indrukwekkend geweest. We hebben al een heleboel landen mogen bezoeken en culturen mogen snuiven, maar dit was echt geweldig.

Waarom was het dan zo geweldig ? Niet door de terrasjes, de geweldige IJslandse keuken, het mooie weer met meer dan weet ik hoeveel zonnige dagen per jaar en meer van dit soort “reisbrochure taal”

Het was geweldig door de rust in het land.  IJsland heeft overal waar je kijkt watervallen en watervalletjes, heuvels die niet te vergelijken zijn met die in Europa en andere continenten. En door de ruige lavavelden besef je hoe nietig de mens is in vergelijk met de ouderdom van onze wereldbol die vele miljoenen jaren oud is. Wat moet die klap enorm zijn geweest bij het ontstaan van IJsland.  Je wordt er zo klein van……..

Marion had voor ons alles, maar dan ook alles geregeld.  De tickets, autohuur, B en B , trips die iedere dag een verrassing waren. Zelfs de benodigde aankopen in de supermarkt voor de komende dagen waren op papier gezet. Ervaring maar toch !

Het meest bijzonder was de ervaring van 2 echtparen die elkaar beperkt kennen. Tien dagen intensief met elkaar op stap kan toch anders lopen dan je had voorgesteld. Nou dat was ook zo; maar dan in positieve zin. De rust die van Marion en Kees uitgaat was voor ons……..rustgevend en zo hoort een vakantie te zijn.
De meditaties naast een kabbelend beekje, bij een (echt) enorme waterval,  op een heuvel met prachtig uitzicht over kale vlakten. Het kon niet op; alle tijd hebben we genomen om van het land te genieten en inzichten te krijgen over wat je bezighoudt en wat belangrijk is. Ook genieten van onderlinge open- en eerlijkheid. 

De kaarten die Marion mee had genomen gaven van ons vieren veel prijs over wie we zijn en wat we kunnen en willen.  Het was verhelderend en gaf ons inzicht in de ware reden van ons bestaan op dit stukje aarde. We maken ons niet meer druk over de kleur van de velgen van onze nieuwe auto  en meer van dit soort onzin. We wisten wel dat het niet belangrijk was maar Kees, Marion en  IJsland hebben het ons weer geleerd. 

Dank aan Marion en Kees. Het VOELDE goed….ehhh…… ik bedoel fantastisch.  

Gaan jullie nog een keer naar IJsland ? Ja, maar alleen met Kees en Marion !

Mijn angst kwijt – juni 2017

In juni ‘17 ben ik met Marion en een reisgenote een week naar IJsland geweest. Mooi om te merken hoe mensen die je 1x een uurtje hebt gezien letterlijk in no-time vertrouwd voelen. Ik heb genoten van de prachtige plekken, die IJsland te bieden heeft en waar Marion de weg op haar duimpje kent. Waar ik in een sessie met Marion van 10min. een specifieke diepe angst los kon laten en het een gezonde alertheid is geworden. Angst zit er sindsdien niet meer op en daar geniet ik elke dag van. 

Waar ik mij heb kunnen verbinden met wie ik in wezen ben. Niet van buitenaf bekeken, maar van binnenuit voelen. Leven in het NU met alles wat zich aandient. En wat ik graag steeds verder integreer ook, misschien wel juist, terug in Nederland. Kortom een reis waar ik diepe dankbaarheid bij voel. 

Beter in mijn kracht staan – juni 2016 (1)

Al meteen vanaf het begin, voelde ik dat deze reis voor mij veel zou kunnen gaan betekenen.

Mijn thema waar ik mee aan de slag wilde gaan, was: “Ik wil beter in mijn kracht blijven staan en me niet door “bedreigende “ situaties, en/ of emotionele gebeurtenissen overrompeld voelen”.

Meteen al de eerste dag had ik profijt van het feit dat jij, Marion, in de meditaties het beeld van het Hogere Zelf krachtig neerzet. In jouw meditatie leerde ik om hem krachtiger te maken en om hem te laten uitstralen naar buiten toe zelfs tot in het oneindige. Daardoor kon ik de liefde die ik in mijn hart voel, ook laten uitstralen ver naar buiten toe. Ik merkte dat jij dat herkende in mij ! Dat vond ik heel bijzonder. Ik voelde me niet langer geremd door oordelen, verleden etc. Het mocht gewoon.

Heerlijk en bevrijdend om te ervaren. Ik kan mezelf nu krachtig neerzetten in het licht van mijn Hogere Zelf.helga

Later bij de kathedraal en de bibliotheek van de Hidden People voelde ik dat de Goddelijke Onvoorwaardelijke Liefde voor mij een anker is waar ik steeds weer op terug kan vallen als ik het nodig heb. De onvoorwaardelijke Goddelijke Liefde die voor mij via de kathedraal zichtbaar werd is verbonden met mijn Hogere Zelf maar overstijgt alles. Uiteindelijk ook het duister, waar ik in de vorm van angst kortgeleden mee te maken kreeg.

Ik ben heel blij dat ik op IJsland zo gemakkelijk kon intunen op de energieën van de Hidden People, de vulkanen, lavavelden, geyser, watervallen etc.. Nu ik weer in Nederland ben is het weer wat lastiger, maar ik kan veel vasthouden van wat ik daar heb ervaren.

 

Mijn allerhoogste energie toelaten – juni 2016 (2)

Door de mooie reis, met een fijn gelijkwaardig gezelschap en de vertrouwde en liefdevolle begeleiding van Marion, heb ik in IJsland mogen ervaren en leren hoe ik mijn allerhoogste energie kan inlaten en neerzetten in mijn zijn en goddelijk zelf. Door dit mee te nemen terug naar huis ben ik nog sterker geworden om mijn pad te kunnen bewandelen naar wat mijn levensdoel is. Voorheen was hierin nog twijfel, nu nauwelijks meer. Ik ben nog sterker geworden en weet nu nog beter wat echt goed voor mij is en mij en de mensen om mij heen kan sterken.
Met name de gletsjer en de waterval tussen de 2 platen in, hebben mij energetisch diep geraakt.

IJsland – juni 2015 (1)

De natuurschoon van IJsland is voor mij indrukwekkend en overweldigend… een rauwe schoonheid, pure natuur en schitterend water…

Emotioneel heb ik het als een zware week ervaren. De afgelopen dagen heb ik er naar gekeken wat mensen in de groep voor me betekende. Wat werd er me gespiegeld?

Wat me ook is bijgebleven is wat jij noemde ‘transparantie’. Tijdens die stormachtige wandeling toen ik aarzelde of ik verder wilde, zei je tegen me, ‘maak je transparant’. Dit vroeg om een innerlijke vertaling voordat ik er iets mee kon, hoe doe ik dat…. en voor mij was dat via onvoorwaardelijke aanwezigheid in mezelf. Geen ego. Totale aanvaarding van wat is.

Wat wel opmerkelijk is, is dat ik maandag gelijk werd ‘getest’ in een contact met een vriendin. Blijkbaar had ik iets gezegd wat totaal verkeerd was binnengekomen en ze reageerde zeer heftig…..ik werd stil en rustig en bleef kalm. En ik ging niet met mee in een woordenspel. Samen konden we er later om lachen. Dat was zo bevrijdend en een totale nieuwe ervaring voor mij. Dus ja, er heeft zich wel degelijk iets getransformeerd tijdens de reis.

Licht.. heel veel licht heb ik er ervaren! Ik was wat teleurgesteld in mijn foto’s… dat licht kan ik er niet op zien…. innerlijk zie ik het nog wel. Ook het aspect van zelf-liefde werkt nog in mij door. Dit werd mij duidelijk na ons laatste gesprek, waarin ik naar een weg zocht, niet wetende hoe met de overdaad van mentale energie van andere mensen om te gaan.

Marion, veel dankbaarheid voel ik naar jou toe. Dank je voor je professionele en gerichte begeleiding. Je was “to the point”. Dank dat we even samen op pad mochten zijn.

 

IJsland – juni 2015 (2)

Ik voelde me helemaal licht geven aan het einde van de week. Mijn hoofd was compleet leeg. Het voelde heerlijk en ik wilde dit voor altijd vasthouden.
Wat meteen duidelijk merkbaar was: totaal veranderd in mijn vrouwelijkheid en mijn seksualiteit!
Ik voel me nu een volwassen vrouw, zonder schroom om dat te laten zien!
Ik krijg van allerlei mensen de opmerking dat ik er zachter uit zie. Ik heb ook jurken gekocht en kettingen, haha!
Het voelt bevrijdend.

 

IJsland – juni 2015 (3)

Al heel lang stond het bezoeken van IJsland hoog op mijn wensenlijstje .
Na een vervelende periode kwam IJsland dit jaar”op mijn pad”.
Een meditatieve reis naar IJsland.
Ik koos hiervoor omdat ik hoopte met wat gelijkgestemden deze week op te kunnen trekken. Ik wilde vooral genieten van IJsland en ervaren en voelen.
Om eerlijk te zijn had het reizen met een groepje en dus 24 uur per dag met elkaar op te moeten trekken niet helemaal mijn voorkeur ,maar hoe anders pakte deze week uit: geen moment van spanning, ergernis of wat dan ook gevoeld.Iedereen liet elkaar in haar waarde, alles was mogelijk, niets was raar, volledig jezelf kunnen zijn, totale ontspanning.
En wat gebeuren er dan mooie dingen binnen een groep: je vult elkaar aan waar nodig, geeft elkaar hulp of steun wanneer nodig, bewust maar nog vaker onbewust.
Marion is een heel krachtige vrouw met een goed ontwikkeld invoelend vermogen. Ze weet wanneer er iets gebeurd of niet.
IJsland is een onvergetelijk mooi land, overweldigend mooi en zo hoog energetisch en heerlijk om dit met fijne mensen te kunnen delen.
Omdat je in een kleine groep reist is er ruimte om ergens te stoppen en om een reisroute te veranderen indien gewenst.
Leuke accomodaties om te overnachten, zelf boodschappen doen tussen de IJslanders.Leuk om zo het land te leren kennen.
Voor herhaling vatbaar..of misschien Groenland of Noorwegen??

 

IJsland – juni 2015 (4)

IJsland, eerst even wennen.
Dit gaat het dus worden voor de komende week.
Wat een rauw, puur, ruig en krachtig landschap.
En wat gaat dat wennen snel.
Want IJsland is verrassend en betoverend.
Wat kom je bij jezelf.
Wat heb je weinig nodig.
Wat voelt het goed.
De meditaties, de bijzondere plekken, de waanzinnige schoonheid.
Een gevoel van vrijheid.
De leegte in je hoofd.
Je voelt je verbonden met wat je ziet, je bent onderdeel van.
Maar het voelt ook als thuiskomen.
Marion het was top, een betere gids en begeleiding hadden we ons niet kunnen wensen.
Wat hadden we het goed met elkaar en zo vertrouwd.
Woorden en foto’s schieten duidelijk tekort.
Dit was echt een cadeau aan mezelf.

Elfen – juni 2014 (1)

In de auto hoor ik tonen, codes ik weet niet wat ze betekenen. Zou dit geluid van de auto komen? Ik kijk naar buiten naar het prachtige landschap met bergen bekleed met groen gras net als een schitterend tapijt! Prachtige rotsen bekleed met mos zo zacht!

Het gevoel in mij wordt sterker en sterker, moeilijk, niet zo makkelijk om dit gevoel in woorden uit te drukken. Ik voel de behoeders van de aarde zo sereen en krachtig.

Een sterk gevoel van vrijheid ervaar ik in aanraking met dit prachtige veld.

Ik voelde mijn eigen transparantie en hoe ik onderdeel ben van dit veld. Ik herken het, het voelt niet nieuw voor mij. Wat ben ik blij dat ik zoveel liefde mag ervaren!

Mijn hart gaat open ook mijn benen en onderbuik resoneren sterk.

Ik maakt contact met de elfen. Prachtige wezens en hoeders van de aarde. Ik krijg het gevoel dat ik mee wil tonen met deze prachtige wezens en voel dat ik me steeds meer kan openen voor dit veld van licht als een lichtdeel in mezelf!

 

Walvissen – juni 2014 (2)

Vandaag gaan we naar de walvissen. Spannend. Ik merk dat mijn keel en mijn nek gespannen aanvoelen. Eenmaal op de boot voel ik de aanwezigheid van deze liefdevolle wezens.

Het duurt even voor we er een zien maar ik kan alleen maar huilen. Er gebeurt veel in mijn lichaam. Mijn klachten verdwijnen helemaal en ik wordt overspoeld door liefde!

Jeetje wat zijn deze dieren krachtig en liefdevol geweldig! We krijgen ook nog dolfijnen te zien ze springen en spelen wat een vrijheid! 

Op de terugweg kijk in naar de golven in de zee. Ik zie – en later blijkt ik niet alleen – bouwwerken met iedere golf mee omhoog komen. Ik voel dat dit de bouwwerken van Atlantis zijn en dat er veel piramiden in de oceaan liggen die contact maken met het universum.

De volgende dag lopen we in Reykjavik door een prachtige beeldentuin en sta ik voor de koning van Atlantis met een piramide op zijn hoofd!

Ik ben dankbaar voor deze mooie reis met Marion en nog meer lieve mensen.

Een reis waar ik zo mooi contact heb kunnen maken met mezelf en delen van mezelf waarvan ik niet wist dat deze zo in mij aanwezig zijn!

 

IJsland – juni 2013 (1)

Mijn ervaring van deze reis op IJsland is dat ik door de natuur, de stilte en puurheid zelf langzaam in een verstilling kom, mede door de meditaties op de stille en bijzondere plekken.

Ik kom bij diepere lagen in me zelf, word stiller en er komt ruimte. Gevoelens van pijn, verdriet, maar ook blijdschap komen naar boven. Door hulp van Marion en de groep lukt het mij beter om contact met binnen te maken, zicht te krijgen en te werken aan het helen.

Het brengt mij ruimte, zachtheid en vertrouwen. IJsland zacht mijn ziel, opent mij voor de puurheid, schoonheid en brengt mij troost.

Het was heel prettig om de dag te beginnen met lichaamswerk, buiten in de natuur. Met deze kleine groep was het (soms) intensief werken, voelde me betrokken en opgenomen.

Wat de reis me heeft gebracht buiten de warme bewegende aarde, de kracht van de watervallen en Geysir is dat dit alles me weer dichter brengt bij wie ik ben, deel uit makend van een groter geheel. Wens me het pad te volgen met hulp van de bron (wat dat ook moge zijn) in liefde en mededogen.

Surfend op internet naar een leuke, mooie reis voor mezelf met mezelf samen met de wens een keer naar IJsland te gaan kwam ik terecht op de site van Marion.
Haar reisbeschrijving sprak me onwijs aan en bleek helemaal te voldoen. Want wat een mooie reis!
We kregen het grote kado van prachtig weer, met natuurlijk een bui of 2 maar zelfs die pasten bij de plek waar we waren.

 

IJsland – juni 2013 (2)

Het was voor mij een uitdaging om met 4 vrouwen die ik niet kende in één auto van hostel naar hostel te reizen. Maar eigenlijk bleek het nog een kado te zijn: naast de fantastische energie van Marion en de kracht van IJsland heb ik veel gekregen van mijn medereisgenoten. Want niet alleen hebben we onwijs veel gelachen met elkaar maar ik heb ook de steun gevoeld op momenten dat ik het nodig had en heb steun mogen geven.

Allemaal hebben we onze portie van bijzondere aandacht van zowel Marion als IJsland gekregen. Terwijl ik dit schrijf zit ik gewoon met kippevel door alle mooie beelden en bijzondere herinneringen die door mijn hoofd gaan.

Met welke woorden kan ik beschrijven wat het tot op de dag van vandaag met mij doet? Ik ben vrouwelijker, zachter geworden en toch krachtig gebleven. Het gevoel ergens bij te horen (geen idee waarbij maar ik hoor er wel bij) geeft me houvast. En het fijnste is wel het vertrouwen in mezelf, de rust met mezelf en het thuiskomen bij mezelf.