Awakening your Light Body

Ik dacht een vlammend betoog te gaan schrijven over mijn ervaringen tijdens de cursus “Awakening your Light Body”.

Over hoe bijzonder het was om zes keer twee hele dagen ondergedompeld te worden in een zee van subtiele energieën, daarop te leren drijven en tot verdieping te komen in het veld van licht en liefde.

Het betoog komt er niet. Ik deed verschillende pogingen. Ze werken niet. Het is teveel, te mooi, te ingrijpend. Hoe moet je daar over schrijven?  Hoe beschrijf je een proces dat een cadeau blijkt te zijn dat steeds opnieuw kan worden uitgepakt omdat het onderweg steeds groter wordt, glanzender. Een proces waarvan de effecten enorm zijn.

Ik geef het op. Ik ben te vol. Teveel opgetild door de ervaringen. Er zijn mij veel dingen duidelijk geworden, maar  één ervan is niet te negeren : JE MOET HET DOEN. Er over lezen is niet de weg waarlangs de buit kan worden binnengehaald.                                                                                                                                                                                      Er is resonantie nodig, resonantie die ingrijpende transformaties bewerkstelligt. Dat vraagt aanwezigheid, open staan , op bewust niveau contact maken met je ziel, je laten drijven op de subtiele energieën. Je doet niets, je werkt niet, trekt noch duwt. Je laat je drijven.

Marion is een kei in het “uitlokken” van resonantie. Er is geen ontkomen aan. Mijn verhalen daarover komen ooit nog wel. Nu past stilte omdat het wonder plaatsvindt voorbij woorden, voorbij beelden, voorbij oude ideeën en gewoontes. Het speelt zich af op een nieuw level, in een andere dimensie en toch ook weer hier.

Nina Barhorst

 

Awakening your Light Body

Wat deze cursus mij gebracht heeft……

Nu terugkijkend op de cursus “Awakening your Light Body” ben ik heel erg blij dat ik de cursus in zijn totaliteit heb gevolgd. De meditaties van ieder blok vulde elkaar weer aan en het gevoel is daardoor dieper, intenser en een geheel. Het heeft mij veel gebracht wat ik toen nog niet had durven hopen.  

In het begin vond ik het  even wennen om tijdens de meditaties met verschillende energielichamen te werken. Doe ik het wel goed? Ik voel niks? Wat moet ik voelen?  Ik deed te goed mijn best terwijl ik het veel meer moest laten gebeuren, de energie laten stromen, observeren. Het leuke is dat mij dat steeds beter af ging. Nu mediteer ik dagelijks en  voel mij daarna anders, rustiger, opgeruimder in het hoofd, opgewekter, energieker en lichter. Als ik het een keertje oversla dan mis ik het gewoon. Dus regelmaat heb ik als heel zinvol ervaren.

Naarmate de cursus vorderde werd ik steeds  meer bewust van vaste patronen, de manier van hoe ik reageer op anderen , overtuigingen, de invloed van de gedachten op hoe ik handel en mij gedraag. Ik voel steeds duidelijker wanneer ik in de stroom zit en wanneer niet.

 Ik werd/wordt mij  meer bewust van wie ik werkelijk diep van binnen ben met al mijn behoeften , wensen en  verlangens. Ik ben nu liefdevoller voor mijzelf en anderen om mij heen. Dit heeft ook zijn weerslag op de ander.

Het mooiste wat ik heb ervaren is dat ik mijn verlangen  heb durven uitspreken! Dat was de eerste stap. Ik zag het al helemaal voor me.  “Alleen erop  uit op de fiets  twee tassen en twee stokken en dan fietsen langs de kust”.  Vanaf dat moment voelde ik de energie stromen, ervaar ik dat er zoveel mogelijk is in dat wat ik werkelijk wil. Ik creëer het en het komt naar mij toe. De concrete plannen liggen er en ik ga een fietstocht maken! Bijna onwerkelijk om dat te voelen. Ik focus mij op dat wat ik werkelijk wil. Negatieve, sombere en probleem gedachten voelen niet meer goed. Ik voel en denk vanuit een hoger bewustzijn  en dat  geeft zoveel  kracht , vertrouwen en blijdschap en heel veel energie. Inmiddels ben ik al vanuit huis naar Den Helder gefietst in twee dagen. Ik heb het gedaan ! Nooit gedacht dat ik dit zou doen. Wohw wat was dit gaaf om te doen en wat heb ik ervan genoten.  Een overwinning in een leven met MS.

 

Meditaties algemeen

Je  zendt in je meditaties steeds opnieuw pure rijkdom uit, waarmee je mij moeiteloos raakt. Ik hoef alleen maar stil te zijn en open.

 

De opnames van de meditaties die je trouw toestuurt beheer ik als kostbaarheden, die steeds meer aan waarde winnen. De reden dat ze voor mij zo belangrijk zijn  ligt ook in het feit dat ik, gehoor gestoord als ik ben, tijdens de meditaties soms essentiële stukjes mis. Ik hoef mij daar niet druk over te maken. Ik kan  in alle rust aanwezig zijn, wetende dat ik het thuis zo vaak kan horen als ik wil.  Bijna dagelijks  luister ik   een of twee meditaties af  en iedere keer dient zich iets aan waarmee ik weer verder kan. Als ik alle ervaringen moet weergeven, dan kan ik een boek schrijven. Wat mij het meest dierbaar is?  Het bewustzijn van het licht in mij. Het hebben van ontmoetingen, die nu mogelijk zijn geworden door de resonantie met / van het licht in de ander.  De liefde die ik daarbij kan voelen, ook bij mensen waarbij   dat voorheen onmogelijk leek. Het genezen van het verwaarloosde kind in mij. Ik zei het al ‘PURE RIJKDOM’ die stap voor stap in omvang toeneemt langs de weg van jouw meditaties. Nina

 

Bewustzijn Goddelijke Zelf verdiepen

Na m’n reis naar IJsland wilde ik de ervaringen die ik daar heb opgedaan verder integreren en ben ik gestart met de meditatiecursus ‘Het bewust zijn van je Goddelijke Zelf verdiepen’.

Mooi om in een klein groepje samen de meditaties te volgen en elkaar te versterken. Daarnaast zet het bij mij veel in beweging. Ik merk hoe moeiteloos het leven gaat, als ik vanuit mezelf leef, in het moment, afgestemd op het Goddelijke Zelf. En daarnaast af en toe mezelf verliezend in de verhalen die ik mezelf vertel of om mij heen hoor. 

De dagelijkse meditaties vanuit dit blok en vanuit de reis naar IJsland, helpen mij om steeds weer af te stemmen op het Goddelijke Zelf en steeds sneller te herkennen waar ik sta. Nieuwsgierig heb ik mij dan ook opgegeven voor het blok ‘Je ego overstijgen’. Brenda