Dat kan in Noorwegen

pijn uit het verleden
resten kinderpijn die moeiteloos overleefden
nieuwe pijn door rouw en verlies
vermengd met angst voor wat nog meer…….
door dit alles heen het verlangen
verlangen naar heel zijn naar vrede

Noorwegen en Marion
zij heelden wat verstoord was
hun krachtige uitstraling
hun licht
hun stilte
zij brachten mij in het NU
verbonden mij met mijn innerlijk licht
met mijn kracht

het is zo ontroerend mooi
wat aan het licht wordt blootgesteld
wordt zelf licht
angst transformeerde in vertrouwen
verdriet in overgave
verleden en toekomst
zij werden deel van een vredig NU

dat kan in Noorwegen
dat lukt als je Marion…….

Nina Noorwegen mei 2016

 

Thuis

vandaag hebben zij hun plaats gekregen
oude pijn werd opgelost
in licht
dat schijnen kon
op jeugdverdriet
op kinderpijn
op al het zeurende verlangen
dat haar moeder ooit
heel even maar…
ze wist
het kind
zij zal mij nooit…

 

Vandaag

verlicht
van binnenuit
het Ego overstijgend
dat altijd ongevraagd
en razendsnel
een oordeel velt
is zij
zoals gedroomd
zo zonder pijn
ten lange leste
thuis gekomen

zoals gedroomd
zo zonder pijn.

Nina Noorwegen mei 2016

 

Herfstreis 2015

Een prachtige reis in een adembenemend landschap met hele fijne mensen. Ondanks de toch al wat koude wordende temperaturen was het een hele verwarmende week waar ik nog lang op hoop te teren.

De schoonheid, de puurheid, de uitgestrektheid, de kracht van de natuur was overweldigend en de stilte en vrede die het uitstraalde was buiten gewoon!!

Door deze mooie natuur, het lichaamswerk, de fijne mensen om mij heen, kon ik gedurende de week steeds meer een worden met deze prachtige natuur en de vrede en rust voelen. Wat een vrijheid en een gelukzalig gevoel geeft dat!!

Buiten dat hebben we ook heel veel gelachen, heerlijk gegeten, van elkaar en van het fijne huis genoten.

Voor mij een hele mooie bijzondere week!!

Dank daarvoor!!!!
CR

 

Winterreis 2015

Alles is in een ander daglicht komen te staan. Meer zelfverzekerdheid, en innerlijk rustiger. Lichter ook. Zit dichter bij mijn gevoel en dat is erg prettig. Wordt er blijer van en liefdevoller. Wat een mooie proces! Ik merk dat mijn lichaam van alles aan het verwerken is. Geestelijk helder, maar lichamelijk erg moe. Ik ga ervan uit dat het bij het proces hoort, en dat ik vanzelf wel weer meer energie krijg. De meditaties zijn fijn om te doen. Ik merk duidelijk dat er een verschuiving heeft plaatsgevonden. Heel veel dank voor je begeleiding hierin, en veel liefs.
GdR

 

Inspiraties uit een schrijfsessie tijdens de winterreis, februari 2014

De Noorse natuur laat mij zien…

Hoe groots ik ben, hoe wijds, hoe diep, hoe omvattend, hoe helder en sereen. De grootsheid zie ik in de bergen rondom mij, als een deken omhult met witte sneeuw, omhullen ze mijn wezen. De kracht van waaruit ze zijn ontstaan, is mijn kracht. Ik Ben. De sneeuw staat voor mijn schoonheid, zo helder, zo puur, zo wit. De toppen bedekt als een warme toedekking, reikend tot in de hemel waar de overgang nog nauwelijks zichtbaar is. Mijn wijdsheid wordt weerspiegeld door de uitgestrektheid van de fjorden. Hun vertakkingen die zich steeds verder verspreiden en dieper tussen de bergen doorstromen. De diepte van het water, de helderheid weerspiegelt mijn eigen diepte, de essentie, de kern van mijn wezen. Ik omvat alles met mijn bewustzijn, val helemaal samen met de omgeving. Ik Ben de berg, Ik Ben de bruivis, Ik Ben het stromende water. Ik Ben. Puur energie dat door alles heen stroomt in verbinding met het geheel, onlosmakelijk verbonden. Het water kabbelt voort, soms heftig met verval, dan weer rustiger. Slijt stenen uit, maakt nieuwe wegen toegankelijk, ongekende banen, ongekend potentieel. De warmte van het weer is de warmte van mijn hart. Gloeiend, uitstralend, zacht. Als een lichte bries, alles en iedereen aanrakend. Een lichtspoor naar de aarde.
MS

 

De Noorse natuur laat mij zien…

dat ik een hele grote antenne kan zijn verbonden zijn onderdeel van groot geheel breed kijken en denken, kansen blij en ongeduldig afwachten is mogelijk alles komt voorbij dingen die ik verwacht kunnen mij toch blij verrassen Dat alles goed komt zorgen zinloos zijn.
FG

 

Herfstreis 2013

Twee jaar geleden ben ik mee geweest naar Noorwegen. Wat die week met me heeft gedaan, beïnvloedt nu na twee jaar nog steeds mijn leven. In die week heb ik geleerd om ons overleden dochtertje los te laten. Na eerst het herkennen en erkennen van mijn boosheid op haar (” waarom ben je er maar zo kort geweest, waarom bleef je niet langer?), kon ik haar in rust en liefde laten gaan. Ik heb haar echt gezien: op een dolfijn, omringt door zonnestralen, met een stralende lach, opgelucht dat ze mocht, wegduikend in het water van het fjord. Vanaf dat moment ben ik de knoop in mijn buik en het randje in m’n keel kwijt. Al waren mijn man en ik misschien een beetje vreemde eend in de bijt in de groep: we hadden nog nooit gemediteerd, kenden de verschillende “lagen” niet, konden de dingen die Marion zei soms niet volgen, toch bleken ook wij meditatief te zijn, zaken te ervaren waarvan we het bestaan niet kenden. Marion heeft de gave om iedereen (ook wij “onervarenen”) zijn of haar eigen proces te laten doormaken, zonder waardeoordeel, in alle ruimte en vrijheid. Deze week is voor mij essentieel geweest in hoe ik in het leven sta en ben gaan staan. Ik heb het belang van in liefde los laten, en kunnen laten, geleerd. Ik ben erg blij dat Marion me daarin heeft begeleid en ondersteund. En als extraatje heb ik ook nog een nieuwe liefde leren kennen: mijn liefde voor Noorwegen!
MS

 

Ik ging voor het wandelen… Een spirituele reis, wat kon ik me daarbij voorstellen? Noorwegen, een mooi land, een leuke groep en we zouden gaan wandelen. Dat wist ik van tevoren. Verder had ik het idee: “ik laat het wel over mij heen komen” Nu dat heb ik geweten! Door fantastische begeleiding van Marion misschien wel in combinatie met de Healing Arts 😉 is er zeer veel met mij en de rest van de groep gebeurd! Thema’s die mijn hele leven al spelen kregen vorm en konden ge- of verplaatst worden. Ik heb mijn stem laten horen, ik heb dingen gezien die ik niet voor mogelijk hield; ik heb dingen ervaren waarvan ik het bestaan niet wist. Er is in 1 week meer met me gebeurd dan in mijn 2 jarige basiscursus Haptonomie en toen had ik al het idee dat er veel met me gebeurd was. Marion bedankt voor deze verrijking in mijn leven, ik denk er nog dagelijks met veel plezier aan terug . Jij en Noorwegen hebben een warm plaatsje in mijn hart!
RS

 

Herfstreis 2012

Ik ben erg blij dat ik mezelf deze reis heb gegund. Wat een paradijs hier op aarde. Maar de plek is het niet alleen. Alles wat er hier gebeurt doet veel met me. Het is niet zo goed in woorden te vatten. Mediteren met zo’n groep mensen met verschillende achtergronden en leeftijden. Dankzij Marion de eenheid te ervaren. Er heeft zeker een transformatie in mij plaatsgevonden. Van een gevoel van afgescheidenheid naar erbij horen, gewoon omdat ik er ben. Het vervult me met een gevoel van dankbaarheid.
WD

Wat een luxe om 1 op 1 deze reis te mogen beleven. Een spirituele reis in dit prachtige Noorwegen. Marion ontzettend bedankt voor alles, de begeleiding, het eten, de gezelligheid, de warmte. Fons ook bedankt voor de gastvrijheid in jullie prachtige huis aan het fjord. Voor de informatie, de Noorse woorden, het rijden. Dit was een topweek met alle tripjes hier in de omgeving. Ik voel me weer een stuk rijker met alle inzichten want dat is waarom ik deze reis ben aangegaan. Tot inzichten komen in mijn lievelingsland tijdens een spirituele reis. Deze missie is dubbel en dwars geslaagd.
HM

Ik heb veel opgeruimd en ontdekt over mezelf. Vooral door Marion en de Healing Arts Liquid Light Frequencies. Ook omdat ik in dit geweldige Noorwegen mocht zijn. Ik heb ontzettend genoten van de bergen, de watervallen, de bomen, de stenen, de fjorden en van de groep. Dank jullie wel voor de gastvrijheid en gezelligheid en wie weet tot in Eidsdal.
AV

Wat is er ontzettend veel gebeurd met mij de afgelopen week. Lieverds, ontzettend bedankt voor alles, woorden kunnen niet uitdrukken wat deze week voor mij betekent heeft.
MS

 

Reis naar Noorwegen 2011 (reis van het loslaten)

Wat een geweldige reis is dit geweest. Het heeft me zo ontzettend veel gebracht.

Het prachtige land Noorwegen. Vooral de bergen met die enorme fjorden hebben diepe indruk op me gemaakt.

De warme begeleiding door Marion, Kees, Fons en Joke, welke ervoor heeft gezorgd dat iedereen zich op zijn of haar gemak voelde in de groep en geweldige ervaringen en stappen heeft kunnen maken in zijn of haar proces.

Wat mijn proces betreft het volgende.

Na een lange interne dialoog heb ik eindelijk besloten om met Marion mee te gaan op reis naar Noorwegen: “kan ik dat wel maken ten opzichte van mijn gezin”, “gaat het allemaal dan wel goed thuis”, “moet je dan helemaal naar Noorwegen om tot jezelf te komen”, enz. enz. Ook in de auto op weg naar Schiphol nog de twijfel. Natuurlijk gaat het dan op Schiphol ook stroef: ik mag maar 1 in plaats van 2 koffers mee en de detectiepoortjes slaan groot alarm iedere keer dat ik er doorheen loop. Word ik ook nog gefouilleerd !

Eenmaal in Oslo aangekomen, heeft eenieder bereik met de telefoon, behalve ik. Ik leen een paar keer een telefoon, want “ik moet toch weten hoe het thuis is?”. Na 1,5 dagen heb ik ook bereik en kan ik naar huis bellen. Eerst nog even naar het toilet en dan ga ik bellen. En wat gebeurt: mijn mobiel valt in de toiletpot. Hoeveel signalen heeft een mens nodig ?

Tijdens het ontbijt spreekt Marion hardop uit dat zij mij uitnodigt om het thuisfront te laten weten, dat ik deze week geen contact meer zal opnemen. Ik beland spontaan in een flinke huilbui. Dat is niet waar je op zit te wachten als je gezellig met een onbekende groep mensen op vakantie gaat. Maar goed, ik haal adem en kom nog tijdens dat ontbijt tot het inzicht, waarom ik zo de behoefte heb om thuis alles op orde te hebben, zo de controle te houden en zo te zorgen dat het voor iedereen gladjes verloopt. Het heeft te maken met een situatie in mijn 15e levensjaar. Na het ontbijt zeg ik dit aan Marion en zij laat mij er met behulp van de Healing Arts naar toe gaan en het loslaten. Wat een bevrijding !

Zoals al gezegd ontstond er een hele veilige en warme sfeer in de groep, waardoor iedereen zichzelf kon zijn. Zelfs ik, die zich altijd bewust was van wat andere mensen wel niet van me dachten en zich aanpaste aan wat ik dacht dat van me verwacht werd. Het gevolg daarvan is dat ik niet mezelf was en dus heel moeilijk in de verbinding kon gaan.

Halverwege de week stopten we onderweg bij een groep enorme grote oude stenen. Marion vroeg wat de stenen je wilden vertellen. In 1e instantie dacht ik aan kracht en sterkte en toen voelde ik een enorme impuls opkomen om de steen te omarmen. Ik wilde verbinding met die steen. Toen ik dat naderhand in de kring deelde met de rest, voelde ik dat ik dat niet alleen met die steen wilde, maar ook met iedereen die daar op dat moment stond. Marion gaf dat wat extra aandacht en sinds dat moment voel ik dat ik een stuk meer open ben naar de mensen om me heen. Iedereen zegt dat ik er zo goed uit zie en ineens komen er mensen naar me toe om met me te praten. Blijkbaar is het harnas uitgegaan en ben ik een stuk toegankelijker.

Noorwegen 2011 is voor mij de reis geworden van het loslaten van oude patronen. Daarnaast hebben we een geweldige week gehad met heerlijke wandelingen in de natuur, met heerlijk eten en heel veel lachen en gezelligheid.

Dank jullie wel en ik hoop echt dat heel veel mensen deze geweldige reis nog mogen gaan meemaken.