Spirituele meditatiereis naar IJsland (data in overleg) (individuele begeleidingsreis, uit te breiden naar twee deelnemers)

IJsland: krachtige energie, puur natuur! Het land van ijs, water en vuur dat je tegenkomt in mystieke gletsjers, kraters en watervallen.

Oerenergie, kracht, vuur, trollen, elfen, drakenenergie, energetische snelweg, zachtheid, heelheid, puurheid, schoonheid en heling.

 

De reis staat in het teken van ZIJN op IJsland en genieten van de schoonheid en de kracht van het land. Je serieuze delen en je eventuele zwaarte mag je deze week lekker thuis laten. 

Wat kan deze reis jou brengen?

 • Je emoties worden een vloeiende beek in plaats van de pieken en dalen die je misschien kent
 • Oude overtuigingen die je jarenlang geloofd hebt en jou beperken in wie je bent worden ingeruild voor nieuwe gedachten, die jou ondersteunen en meer uitgelijnd zijn op wie je écht bent
 • Je bevrijdt je lichaam van allerlei oude ballast waardoor je jezelf letterlijk lichter en vrijer kunt gaan voelen. Meer in verbinding met jeZelf, vol energie.

Dag 1

We vliegen met Transavia van Amsterdam naar Keflavik. Vertrek om 16.20 uur. Aankomst op IJsland om 17.30 uur plaatselijke tijd. Het is daar 2 uur vroeger dan in Nederland.

Met de Flightbus reizen we naar de hoofdstad Reykjavik. Daar hebben we ’s avonds de gelegenheid om een stadswandeling te maken (het blijft 24 uur licht J) 

Dag 2

Vroeg uit de veren. Om 7.10 uur vertrekt het vliegtuig naar Akureyri. Met de taxi rijden we naar de domestic airport in Reykjavik.

We komen om 7.55 uur in Akureyri aan. Daar halen we de huurauto op. In de berekening ben ik uitgegaan van een compact classe. Dan denk je aan een Renault Clio of een Toyota Yaris. Achterin kan één koffer. Op de achterbank de andere koffer en de boodschappen.

Voor de hele reis geldt trouwens dat we op die plekken stoppen die ons roepen. We hebben alle tijd aan ons zelf, dus wil je ergens een halve dag blijven dan is dat helemaal oké. Het enige dat vaststaat zijn de overnachtingsadressen.

We halen boodschappen in Akureyri en vervolgen onze weg richting de Godafoss. Een prachtige waterval (volgens sommigen één van de mooiste van IJsland) waar je je afgoden kunt loslaten en je energie kunt zuiveren met behulp van het krachtige heldere water dat hier naar beneden komt.

We rijden door in de richting van Laugar waar we de komende twee nachten overnachten. Van hieruit verkennen we vandaag en morgen de omgeving van Myvatn, Dimmuborgir, het solfaterenveld, het gitzwarte lavaveld en de krater viti.

 

Dag 4 2020

Deze dag kunnen we kiezen óf om naar Askja te gaan. De trip het binnenland in met een dagexcursie. Het gebied dat wel aangeduid wordt met “next stop the moon” en waar je – bij goed zicht – kunt zwemmen in het kratermeer. Ik heb de prijs voor deze excursie niet mee gecalculeerd maar als optie erbij gezet. De andere mogelijkheid is deze dag de omgeving van het noorden nog meer te verkennen. Mogelijkheden genoeg.

Dag 5 

Vandaag staat een bezoek aan de krachtigste waterval van Europa op het programma. Stroming!

We rijden verder naar Asbyrgi. Als je het hebt over multidimensionale wezens. Die zijn hier in overvloed. Een zeer serene bijzondere plek.

Dag 6

Vandaag rijden we naar Hauganes waar we hopelijk vanmiddag de walvissen gaan ontmoeten. De reis duurt ongeveer 2,5 uur. Na de walvistour – die twee á drie uur duurt – hebben we alle tijd om de intense ervaring te laten indalen in het gebied op IJsland wat staat voor het keelchakra. Hoe mooi dat we hier de walvissen kunnen gaan ontmoeten. 

Dag 7 

We volgen de ringweg van IJsland, de 1, We rijden vandaag ook weer zo’n 2,5 uur. Genoeg mooie plekken onderweg om te stoppen om een wandeling te maken, te zitten in het veld, te mediteren of energetisch werk te doen. 

Dag 8

Om half 6 dienen we in Keflavik te zijn om de huurauto terug te brengen. Aan ons hoe we deze dag invullen. Onderweg komen we nog een prachtige krater tegen (Gabrók) die een bezoek meer dan waard is. En het Glannis Paradis is een heerlijke serene plek waar het mannelijke en het vrouwelijke in het oneindigheidsbeginsel samenkomen. Als je wilt kunnen we nog een bezoek aan Reykjavik brengen. Ter plekke gaan we het zien.

Om 18.20 uur vertrekt het vliegtuig vanuit Keflavik en we komen in Amsterdam aan om  23.30 uur.

Begeleiding

Marion van Schagen
Ik ben Marion van Schagen (1967). Sinds acht jaar organiseer ik spirituele meditatie-, transformatie- en bewustwordingsreizen naar IJsland, Italie, Schotland en Groenland.

Tijdens de reis begeleid ik je bij het hervinden van je eigen kracht, je energie, je stralendheid en liefde. Ik trek mensen aan voor bewustzijnsontwikkeling die ik eerst zelf heb doorgemaakt. Dit wordt resonantie of synchroniciteit genoemd. De holistische benadering is mijn uitgangspunt in de begeleiding. Dat wil zeggen dat ik ervan uitga dat lichaam en geest één zijn. Je kunt iets mentaal of emotioneel een plek gegeven hebben, maar de ervaring ligt dan nog steeds opgeslagen in je celgeheugen van je lichaam. Tijdens het energetisch werken maken we je celgeheugen schoon zodat er ruimte komt voor nieuwe informatie. Informatie die jou meer dient en waarbij oude patronen dus losgelaten worden. Ik vind het heerlijk om in de oerenergie van dit land de reizigers te kunnen begeleiden in het zetten van nieuwe stappen in het bewustzijn.

Hoe ziet een dag eruit?

Het uitgangspunt is “go with the flow”.  We kijken naar de mogelijkheden in plaats van naar de onmogelijkheden. Er is ruim de gelegenheid om je eigen thema’s in te brengen. Doordat het een kleine groep is, is er veel ruimte voor individuele begeleiding. 

Er worden geleide meditaties aangeboden die je ondersteunen bij het transformatie proces.

Er is ruimte voor energetisch werk. Het ontdekken waar er energie in jouw systeem stokt, waar je je bijv. vasthoudt aan oude patronen vanuit lagere energieën, bijv. angst. Met behulp van mijn begeleiding wordt je uitgenodigd dat te transformeren.

Uiteraard gaan we naar buiten om de wonderschone, krachtgevende natuur te voelen, te zien, te ruiken. Om ons te verbinden met de schoonheid van moeder aarde en haar kracht en zachtheid. Om die vervolgens in onszelf toe te laten.

Praktische informatie

Reisperiode:

De reisdata zijn nader te bepalen. 

Aantal deelnemers:

Jij bent de VIP deze week.

Vervoer
We vliegen van Amsterdam naar Keflavik met Transavia.
Op IJsland hebben we een ruime huurauto tot onze beschikking.

Accommodatie
Je verblijft op een éénpersoons kamer met douche en toilet op de gang. Wordt er deelgenomen door twee reizigers dan deel je een slaapkamer.

Reisduur en reisdata
De reisduur is acht dagen.

Investering

Jouw investering voor deze krachtige energiegevende reis bedraagt 3839 euro. De prijs is gebaseerd op deelname door 1 persoon.

Inbegrepen in deze reis is:

 • een week lang meditatie-, energetische- en reis begeleiding, volledig ingetuned op waar jij “zit”;
 • de walvisexcursie
 • 7 overnachtingen in een één-persoonskamer met gedeelde douche en toilet op de gang
 • volledig vervoer: dat wil zeggen:
  • de vlucht Amsterdam-Keflavik
  • Flybus Keflavik-Reykjavik
  • Taxikosten Reykjavik-Domestic Airport
  • 7 dagen een huurauto zoals in de hierboven omschreven klasse
  • aanvullende verzekering voor de huurauto
  • de vlucht Keflavik-Amsterdam

 

In deze reis is niet inbegrepen:

 • Vervoer van en naar Schiphol
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Benzinekosten
 • Kosten voor het eten voor jou en mij
 • De excursie naar Askja – optioneel. Prijs 170 euro
 • Kosten van persoonlijke aard en eventueel museumbezoek in Reykjavik als je dat zou willen.
 • Bijdrage stichting Garantiefonds GGTO – 15 euro.

De prijs kan nog fluctueren als de prijs van de tickets omhoog of omlaag zijn gegaan.

Geïnteresseerd?

Deze prijs gaat uit van een één op één reis. Dat wil zeggen dat jij de enige reiziger bent en al mijn aandacht qua begeleiding naar jou uitgaat. Wil je deze reis met meerdere mensen maken, dan is dat uiteraard ook mogelijk. De prijs wordt dan lager omdat je dan de kosten deelt. Heb je interesse? Mail dan naar marion@het-licht.net en ik neem contact met je op.

Klik hier om ervaringen van anderen te lezen.