Spirituele meditatie- transformatie- en bewustwordingsreis IJsland

 

IJsland: puur natuur! Het land van ijs, water, en vuur dat je tegenkomt in prachtige gletsjers, geisers en watervallen. Oerenergie, kracht, vuur, trollen, elfen, draken, energetische snelweg, spaceships, buitenaards, zachtheid, puurheid, schoonheid, heling.

Dit is geen toeristische IJslandreis. Tijdens deze rondreis door het prachtige IJsland maak je op een unieke manier kennis met dit fascinerende land. Naast het genieten van de prachtige natuur, zal de reis in het teken staan van het activeren van transformatieprocessen in jezelf.

We zullen samen op verschillende plekken in de natuur mediteren en energetisch werken, ons daarbij verbinden met elkaar, met de aarde en met wat de IJslanders de “hidden people” noemen. We verbinden ons op een dieper niveau met onze multidimensionale zelven en laten ons inspireren door de elementen.

Drijf mee op de flow en sta open voor het onverwachte! Door de midzomernachtzon is het 24 uur per dag licht wat het nog gemakkelijker maakt om jezelf buiten de tijd te begeven. Hieronder staat een programma aangegeven. Dit is een mogelijke optie van hoe de dag eruit zou kunnen zien. We laten ons leiden door de energie dus tegelijkertijd is er geen programma.

 

Begeleiding

Marion Mol-van Schagen
Ik ben Marion Mol-van Schagen (1967). Sinds vijf jaar organiseer ik spirituele meditatie-, transformatie- en bewustwordingsreizen naar IJsland, Italie, Noorwegen en Groenland.

Tijdens de reis begeleid ik je bij het hervinden van je eigen kracht, stralendheid en liefde. Ik trek mensen aan voor bewustzijnsontwikkeling die ik eerst zelf heb doorgemaakt. Dit wordt resonantie of synchroniciteit genoemd. De holistische benadering is mijn uitgangspunt in de begeleiding. Dat wil zeggen dat ik ervan uitga dat lichaam en geest één zijn. Je kunt iets mentaal of emotioneel een plek gegeven hebben, maar de ervaring ligt dan nog steeds opgeslagen in je celgeheugen van je lichaam. Tijdens het energetisch werken maken we je celgeheugen schoon zodat er ruimte komt voor nieuwe informatie. Informatie die jou meer dient en waarbij oude patronen dus losgelaten worden. Ik vind het heerlijk om in de oerenergie van dit land de reizigers te kunnen begeleiden in het zetten van nieuwe stappen in het bewustzijn.

 

Programma van dag tot dag

Elke ochtend starten we met meditatie en lichaamswerk. Een combinatie van lichamelijke en energetische oefeningen. De thema’s waarmee gewerkt wordt ontvouwen zich gedurende deze dagen als vanzelf.

Omdat het 24 uur per dag licht is hebben we een zee van tijd om van het prachtige landschap te genieten en ons te verbinden met de natuurkrachten.

We vliegen vanaf Schiphol naar Keflavik, de internationale luchthaven van IJsland. We komen aan het einde van de avond aan en het is dan twee uur vroeger dan in Nederland. De gehele week staat ons een ruime huurauto ter beschikking.
Het IJslandse landschap kan overweldigend zijn. De oerenergie die ervan uitgaat. De weidsheid. We nemen alle tijd om onze energie samen te laten vloeien met dit prachtige land en helemaal hier aan te komen en in ons zelf aan te komen. Veel beweging helpt daarbij.

Deze eerste verkenningsdag verkennen we het geothermische gebied op Reykjanes. Kokende modderpotten, afwisselend landschap en kerkjes met een hoge energetische trilling. Je zult verstelt staan hoe we in één dag verschillende landschappen doorkruisen. We overnachten in de buurt van Selfoss.

 

 

 

 

11 juni

Vandaag kun je genieten van een mooie bergwandeling. Het pad voert langs pruttelende water en modderpotten en brengt je uiteindelijk bij een warmwaterriviertje. Hier kun je heerlijk in ontspannen. Je overgeven aan de flow en de zachtheid van het water. Voelen hoe het je eigen zachtheid wakker maakt.

In de avond, als de meeste toeristen in hun hotel zitten, brengen wij een bezoek aan Geysir en Gullfoss. De geiser en de gouden waterval.

We overnachten in de buurt van Geysir.

12 juni

’s Morgens rijden we naar het National Park Thingvellir. De plek waar de aarde letterlijk uit elkaar schuift en waar je met elke voet op een ander continent kunt staan. Tijd voor een wandeling en de bijzondere krachten van deze plek te ervaren.

We vervolgen onze weg naar Hraunfossar en Barnfoss. Twee bijzondere watervallen die je innerlijke kracht laten voelen.

We overnachten op een boerderij in dit dal.

 

13 juni

We vervolgen onze weg richting het noorden. Je zult merken dat het steeds stiller wordt. Zowel op de weg als in jezelf.

Onderweg brengen we een bezoek aan Grábrok. Een krater die we beklimmen en waar je heel gemakkelijk contact kunt maken met het vuur in de aarde. Deze krater bevindt zich in een enorm zacht liefdesveld. De waterval Glanni en Glannis Paradis liggen ook in dit gebied.. Laatstgenoemde plek is werkelijk heilig te noemen.

We rijden vandaag naar Dalvik. Een lange rit met voldoende mooie plekken om te mediteren en energetisch werk te doen. Je te verbinden met de natuurwezens. Je kunt al steeds meer de harmonie en de rust in je zelf gaan ervaren. Overnachting in Dalvik

 

14 juni

Heb je wel eens walvissen ontmoet. Ze belichamen het pure ZIJNS-aspect. Vandaag staat een ontmoeting met deze bijzondere beesten op het programma. Je kunt ontdekken hoe je met ze kunt communiceren. Hoe je hun sonar kunt opvangen en kunt voelen in je lijf. Hoe je in de ZIJNS-modus komt.

Overnachting in Akureyri.

 

15 juni

Vanuit Akureyri rijden we terug richting Reykjavik. Onderweg stoppen we op plekken die ons roepen. Uitgestrekte lavavelden, met mos begroeid. We overnachten in een mooi dal, ver weg van de bewoonde wereld.

 

16 juni

Langzaam aan ga je weer wennen aan de bewoonde wereld. De ochtend staat nog in het teken van het genieten van uitgestrekte dalen en diepe kloven. Weidsheid en grootsheid. In de loop van de middag komen we in Reykjavik aan.

Reykjavik is een overzichtelijk stadje en een mooi tussenstation om weer aan de bewoonde wereld te wennen. Het vergemakkelijkt de overstap naar Schiphol die wij morgen zullen maken. Er is gelegenheid om de stad te verkennen en souvenirs te kopen. We overnachten in Reykjavik.

Hier hebben we de volgende ochtend ook nog tijd om de stad te verkennen. Een bezoek te brengen aan de beeldentuin en eventueel te zwemmen.

Om 16.00 uur vertrekt het vliegtuig weer naar Schiphol.

Praktische informatie

Vervoer
We vliegen van Amsterdam naar Keflavik.
Op IJsland hebben we een huurauto tot onze beschikking.

Accommodatie
We verblijven in guesthouses op basis van opgemaakte bedden. Om de kosten zo low budget mogelijk te houden bereiden we onze eigen maaltijden.

Reisduur en reisdata
De reisduur is negen dagen.

Sluitingsdatum

In verband met het definitief maken van de boekingen bij de guesthouses, is de sluitingsdatum voor de reis 24 maart 2017.

Investering

Jouw investering voor deze onvergetelijke reis bedraagt 1349 euro.

Dit bedrag is inclusief:

 • volledig vervoer op IJsland (huurauto)
 • benzinekosten
 • een week lang krachtige meditatie- en energetische begeleiding, ingetuned op jouw thema’s en waar jij “zit”
 • ontbijt, lunch en diner
 • overnachtingen in guesthouses met opgemaakte bedden. Je slaapt op twee- en driepersoonskamers met gedeelde badkamerfaciliteiten op de gang. 
 • walvistour
 • toegang tot de Halgrimskirkja
 • toegang tot de krater Kérid

De prijs is exclusief:

 • vervoer van en naar Schiphol
 • vliegticket Amsterdam-Keflavik-Amsterdam (302 euro d.d. 18/2/2017)
 • bijdrage stichting garantiefonds GGTO (15 euro per boeking)
 • reis- en annuleringsverzekering
 • kosten van persoonlijke aard
 • toegang tot musea

Naarmate de tijd tussen het boeken van het vliegtuig en de datum van vertrek korter is, wordt de vliegreis duurder. Hoe eerder je boekt hoe voordeliger je reist. 

Ik hou helemaal niet van de slogan “kom op tijd want vol is vol”. De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat reizen naar IJsland booming zijn en de vliegtuigstoelen al aardig vol lopen.

Klik hier om ervaringen van anderen te lezen.

 

Geïnteresseerd?

Als je nog vragen hebt, verdere informatie wilt ontvangen of mij gewoon even wil spreken om te kijken of er een klik is, dan kun je altijd persoonlijk contact met mij opnemen (072-5334703) of marion@het-licht.net.