Een spirituele meditatie- en transformatiereis naar de parel van IJsland. Een reis met energetisch werk en meditatie. Een reis waarin je je op diepgaand niveau bewust wordt hoe je verbonden bent. Hoe je deel uitmaakt van het geheel. Hoe de natuur een spiegel is van je ziel. Dit brengt ruimte, vrede en innerlijke rust. Je wordt je bewust van je oneindigheid.

Er is een programma en tegelijk ook weer niet. Het motto is “go with the flow”. Het enige wat vast staat zijn de overnachtingsplekken en de twee excursies. We mediteren op plekken die ons roepen. En of we nu op een plek een halve dag willen verblijven of een half uur. Het is allemaal mogelijk.

Tijdens de reis bereiden we onze eigen maaltijden.

27 juli 2018

Met WOW Air vliegen jullie om 18.30 uur naar Keflavik. Daar komen jullie om 20.00 uur plaatselijke tijd aan. Het is 2 uur vroeger op IJsland. Zelf ben ik al op IJsland. Ik wacht jullie op met de huurauto en heb de boodschappen gedaan. We rijden naar Laugarvatn waar we overnachten.

28 juli 2018

Iedere dag beginnen we met yoga oefeningen om ons lichaam lekker wakker te maken. Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de geiser Strokkur en aan de Gullfoss (de gouden waterval). Zowel de geiser als de waterval maken deel uit van de Golden Circle. Een must voor als je op IJsland bent. Het zijn echter toeristische trekpleisters zodat we ervoor zorgen dat we daar zijn vóór de grote horde aankomt.

Vandaar nemen we de weg door het hoogland. Deze route kun je alleen met een 4 x 4 auto nemen. We overnachten in Hveravellir in een berghut. Met zijn allen op de lange rij met douche en toilet in een nabij gelegen gebouw. Naast de berghut is een warmwaterbron waar je heerlijk in kunt dompelen. Ook midden in de nacht, het wordt immers niet donker.

Het hoogland is bijzonder doordat er geen mensen wonen. Het heeft prachtige kleuren en nodigt uit om mooie wandelingen te maken.

29 juli 2018

Via de hooglandroute rijden we naar Akureyri. We hebben de hele dag de tijd om hier aan te komen en overnachten in Akureyri.

30 juli 2018

Vanmorgen staat de walvissafari op het programma. Het blijft natuur en je kunt er niet zeker van zijn. Toch is dit een plek met een zeer grote kans om de walvissen van dichtbij te ontmoeten. Je te verbinden met deze bijzondere wezens is een enorm cadeau. Je bewust te worden dat zij zich ook bewust zijn van jou. Werkelijk contact. Het voelen van de sonar in je buik. Resoneren op het pure zijns-aspect van deze dieren.

Na de safari brengen we een bezoek aan de Godafoss, de waterval van de goden. Een mooie plek om in te tunen op je eigen goddelijke vonk.

We overnachten de boerderij Engidalur, ongeveer 25 minuten rijden van Myvatn.

31 juli 2018

Lake Myvatn, Dimmuborgir, kratervelden, kokende modderpotten, lavavelden. Deze dag ontdekken we de omgeving verder en laden ons op met de energie van dit gebied. Iemand zei me eens “IJsland brengt mensen aan het huilen”. Dat is exact wat er met mij gebeurde, toen ik hier voor het eerst was. Wat een schoonheid en wat een kracht.

Het wakkert het vuur in jezelf aan. Je maakt contact met je eigen oneindige kracht die zo aan de oppervlakte ligt.

1 augustus 2018

Askja is een vulkanisch gebied in het binnenland. Het is het gebied waar men vóórdat ze naar de maan gingen, hier oefeningen hebben gedaan omdat ze dachten dat het landschap overeen kwam. Dat werd later bevestigd. Dus …. Next stop: the moon.

Een lange dagexcursie met een bus het binnenland in. Rivieren kruisend. En met een beetje geluk de mogelijkheid om te zwemmen in het kratermeer.

2 augustus 2018

Dettifoss is de krachtigste waterval van Europa. Vandaag brengen we een bezoek aan deze waterval en een iets kleinere waterval die verderop ligt. Ook Asbyrgi is zeer de moeite waard om te bezoeken. Deze kloof heeft een speciale energie. Ontdek het zelf!

We overnachten in Grimmstadir.

3 augustus 2018

Vandaag een lange tocht voor de boeg. We rijden naar Giljaland, een afgelegen boerderij waar we verblijven bij de IJslanders zelf. Onderweg stoppen we uiteraard weer waar we geroepen worden.

4 augustus 2018

Langzaam aan wennen we weer aan de bewoonde wereld. We rijden door naar Reykjavik en brengen een bezoek aan de beeldentuin, de haven en hebben een fantastisch blik over de stad vanuit de toren van de kerk. Aan het einde van de dag rijden we naar Gadur, 10 km vanaf Keflavik, zodat we morgenochtend dicht bij de luchthaven zijn.

Overnachting in Keflavik.

5 augustus 2018

Op tijd uit de veren. Om 06.00 uur vertrekt het vliegtuig naar Schiphol.

 

Jouw investering voor deze krachtige onvergetelijke 10-daagse reis bedraagt 2550 euro.

 

Deze prijs is inclusief:

 • 10 dagen coaching-, meditatie- en energetische begeleiding;
 • 9 overnachtingen, variërend van slapen in een berghut op de lange rij, tot twee persoonskamers. Er is bedlinnen te huur (zodat je geen slaapzak mee hoeft te nemen). De kosten daarvan zijn ongeveer 16 euro en zijn niet bij de prijs inbegrepen. De overige accommodaties zijn op basis van opgemaakte bedden met douche en toilet op de gang.
 • Vervoer op IJsland (een 4 x 4 huurauto) – inclusief brandstof
 • Autoverzekering
 • Met liefde en aandacht bereide maaltijden. (9 x ontbijt, 8 x lunch, 8 x diner)
 • Walvissafari
 • Dagexcursie naar Askja
 • Toegang tot de Hallgrimskirkja in Reykjavik

 

Deze prijs is exclusief:

 • De vlucht Amsterdam-Keflavik-Amsterdam met WOW Air. Op dit moment 355 euro.
 • Vervoer van- en naar Schiphol
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage aan het Garantiefonds GGTO (15 euro)
 • Kosten van persoonlijke aard (denk aan souvenirs ed)

 

De reis is volgeboekt.