Retraite op IJsland 

 

maandag 26 juli tot en met maandag 2 augustus 2021

 

Aan het Eyjafjördur, in het noorden van IJsland, ligt in het kleine plaatsje Hauganes, het retraitecentrum Sela Retreat.

De oude boerderij met stallen is prachtig verbouwd. Vanuit je bed kun je met een beetje geluk in de zomer de walvissen voorbij zien zwemmen. Naast de boerderij komt een kleine waterval, met hele mooie energie, naar beneden. We hebben de gehele boerderij tot onze beschikking.

Op deze prachtige stille stek kun je meedoen aan de retraite, die als thema “de Goddelijke Wil” heeft. Jezelf overgeven aan het hogere, mee stromen met het leven en dat wat zich aandient, omarmen wat er is, gemak en eenvoud en jezelf op diepere wijze met de natuur verbinden. In de IJslandse natuur gaat dit heel gemakkelijk.

We starten de ochtend met yoga. Bij mooi weer buiten in de grote tuin aan het fjord. De eenvoudige oefeningen gaan over bewustzijn brengen in je lichaam en de stroming in je lichaam activeren. Ik hou van “go with the flow” en kijken hoe de energie zich ontvouwt. De dag wordt verder ingevuld met meditatie rondom de Goddelijke Wil en activiteiten in de omgeving. Denk aan een walvisvaart.

Een bezoek aan de prachtige waterval Godafoss, een wandeling of een bezoek aan het eilandje Hrisey, waar zich een energetische krachtplek bevindt. Energetische coaching, zowel individueel als in groepsverband maakt onderdeel van deze week uit.

 

 

 

Begeleiding

Marion van Schagen
Ik ben Marion van Schagen (1967). Sinds negen jaar organiseer ik spirituele meditatie-, transformatie- en bewustwordingsreizen naar IJsland, Italie, Schotland en Groenland.

Tijdens de reis begeleid ik je bij het hervinden van je eigen kracht, je energie, je stralendheid en liefde. Ik trek mensen aan voor bewustzijnsontwikkeling die ik eerst zelf heb doorgemaakt. Dit wordt resonantie of synchroniciteit genoemd. De holistische benadering is mijn uitgangspunt in de begeleiding. Dat wil zeggen dat ik ervan uitga dat lichaam en geest één zijn. Je kunt iets mentaal of emotioneel een plek gegeven hebben, maar de ervaring ligt dan nog steeds opgeslagen in je celgeheugen van je lichaam. Tijdens het energetisch werken maken we je celgeheugen schoon zodat er ruimte komt voor nieuwe informatie. Informatie die jou meer dient en waarbij oude patronen dus losgelaten worden. Ik vind het heerlijk om in de oerenergie van dit land de reizigers te kunnen begeleiden in het zetten van nieuwe stappen in het bewustzijn.

Van dag tot dag

26 juli 2021

Je vliegt van Amsterdam naar Keflavik (de internationale luchthaven van IJsland). Als je daar aankomt is het twee uur vroeger dan in Nederland. Ik sta jou, met de groep, daar op te wachten. Met de flybus rijden we naar Reykjavik, waar zich de domestic airport bevindt. Van hieruit vliegen we naar Akureyri.

In Akureyri halen we de huurauto op en rijden door naar ons onderkomen voor deze week: Sela retreat in Hauganes.

27 juli t/m 31 juli 2021

Verblijf op Sela Retreat met meditatie, energetisch werk en activiteiten (zoals boven omschreven).

1 augustus 2021

In de loop van de middag vliegen we terug naar Reykjavik. De flybus brengt ons naar Keflavik waar we dineren en overnachten.

2 augustus 2021

Met de shuttleservice van het hotel worden we in de vroege ochtend (6.30 uur) naar het vliegveld gebracht. Om 13.55 uur komen we weer op Nederlandse bodem aan.

Praktische informatie

Reisduur en -data

De reis is acht dagen van 26 juli tot en met 2 augustus 2021

Groepsgrootte

Er kunnen maximaal 8 mensen deelnemen aan deze reis.

Vervoer

Je vliegt met Transavia vanaf Schiphol naar Keflavik. Vanaf Keflavik nemen we de flybus naar Reykjavik. Vanaf Reykjavik vlieg je naar Akureyri.

Gedurende de gehele week hebben we een huurauto (een klein busje) tot onze beschikking.

Accommodatie

We verblijven 6 nachten in het retraitecentrum Sela Retreat in Hauganes. Je hebt hier een één persoonskamer tot je beschikking met gedeelde douche en toilet op de gang. Via deze link kun je foto’s zien van het onderkomen.  https://drive.google.com/drive/folders/10BQzmk3v-asRo2jw4Kxk7PbNf_eDtk6N?usp=sharing

De laatste nacht verblijven we in een hotel in Keflavik waar je op een tweepersoons kamer slaapt, met gedeelde douche en toilet op de gang.

We bereiden onze eigen maaltijden.

Investering

Jouw investering in deze onvergetelijke retraite is 1650 euro.

Dit is inclusief:

 • Vervoer per flybus van Keflavik naar Reykjavik vv
 • 7 dagen autohuur, inclusief brandstof en verzekering
 • 7 x ontbijt, lunch en diner.
 • 7 overnachtingen waarvan 6 op een éénpersoons kamer en één nacht op een tweepersoons kamer. In alle gevallen met gedeelde douche en toilet op de gang
 • 6 yogalessen
 • 7 dagen meditatie- en energetische begeleiding rond het thema “de Goddelijke wil”
 • Een 2,5 uur durende walvisvaart (en ik hoop het nog te kunnen regelen dat de schipper voor ons een lezing wil houden over hun contact met de walvissen)
 • Overtocht met de veerboot naar het eilandje Hrisey met zijn energetische krachtplek
 • Reisbegeleiding

Dit is exclusief:

 • Vlucht Amsterdam-Keflavik-Amsterdam Transavia (prijs oktober 2020: 360 euro)
 • Vlucht Reykjavik-Akureyri-Reykjavik (prijs oktober 2020 nog niet bekend maar reken rond de 270 euro).
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Kosten van persoonlijke aard
 • Bijdrage stichting Garantiefonds GGTO – 15 euro per boeking

Interesse?

Gaat je hart sneller kloppen na het lezen van deze reisinformatie? Je bent van harte welkom om deel te nemen. Als je een mail stuurt aan marion@het-licht.net stuur ik je een inschrijvingsformulier toe. In verband met COVID zullen we de vluchten niet eerder boeken dan nadat er weer zicht op mogelijkheden van reizen zijn. Je inschrijvingsformulier is je bevestigingsformulier voor deelname als het kan.