Spirituele meditatie- transformatie- en bewustwordingsreis IJsland                     

23 t/m 30 juni 2021

IJsland: puur natuur!  Het land van ijs, water, en vuur dat je tegenkomt in prachtige gletsjers, geisers en watervallen. Oerenergie, kracht, vuur, trollen, elfen, draken, energetische snelweg, spaceships, buitenaards, zachtheid, puurheid, schoonheid, heling.

Dit is geen toeristische IJslandreis. Tijdens deze rondreis door het prachtige IJsland maak je op een unieke manier kennis met dit fascinerende land. Naast het genieten van de prachtige natuur,  zal de reis in het teken staan van het activeren van transformatieprocessen in jezelf. We zullen samen op verschillende plekken in de natuur mediteren en energetisch werken,  ons daarbij verbinden met elkaar, met de aarde en met wat de IJslanders de “hidden people” noemen. We verbinden ons op een dieper niveau met onze multidimensionale zelven en laten ons inspireren door de elementen.

Drijf mee op de flow en sta open voor het onverwachte! Door de midzomernachtzon is het 24 uur per dag licht wat het nog gemakkelijker maakt om jezelf buiten de tijd te begeven.

Tijdens deze reis brengen we een bezoek aan Snaefellsness. Als je het over spiritualiteit en IJsland hebt, zal menig IJslander roepen “Snaefellsness.” Hier ligt de bekende gletsjer Snaefellsjokull. Dit is een gletsjer waarvan  de energie wordt vergeleken met die van Mount Shasta en de piramide van Gizé. Landing van ufo’s, buitenaardsen energieën, helende energie en een enorm liefdesveld zijn kenmerkend voor deze gletsjer. Gudrun Bergmann schreef het boekje “the magic of the Snaefellsjokull”.  (http://www.runabergmann.com/).

Zij beschrijft daarin dat er vanaf de Grote Piramide in Egypte drie leylijnen lopen die op IJsland eindigen. Twee daarvan komen binnen op Snaefellsnes en het is alsof je je daar op een energetische snelweg begeeft.

Mogelijk programma van dag tot dag (niets staat vast alleen de overnachtingsplekken)

Elke ochtend starten we met meditatie en lichaamswerk. Een combinatie van lichamelijke en energetische oefeningen. De thema’s waarmee gewerkt wordt ontvouwen zich gedurende deze dagen als vanzelf.
Omdat het 24 uur per dag licht is hebben we een zee van tijd om van het prachtige landschap te genieten en ons te verbinden met de natuurkrachten.

23 juni 2021

Je vliegt om 14.100 uur vanaf Schiphol naar Keflavik, de internationale luchthaven van IJsland. Als je aankomt op IJsland om 15.25 uur plaatselijke tijd, is het daar twee uur vroeger dan in Nederland. Ik ben daar al. Heb de boodschappen gehaald en sta je met de ruime huurauto op te wachten.. We rijden  naar onze eerste overnachtingsplek in Akranes.

24 juni 2021

Vandaag rijden we naar Snaefellsnes. We bezoeken de warmwaterbron. Een unieke beleving om de dobberen midden in de IJslandse natuur. We maken een wandeling naar de top van een krater en bezoeken de hidden people bij de mineralenbron. We overnachten in een appartement in Hellnar. Een prachtig klein gehuchtje aan een mooie baai. Dit zal de komende twee dagen onze uitvalsbasis zijn.

25 en 26 juni 2021

We brengen een bezoek aan  Arnarstapi. Hét spirituele centrum van het eiland. Een energetische snelweg. De Snaefellsjokull is de gletsjer waar het verhaal van Jules Vernes zich afspeelt. Als je wilt kun je hier letterlijk de aarde in afdalen (bezoek aan een grot) en jezelf verwonderen over de prachtige natuurlijke lavaformaties binnen in de aarde.

Verder bezoeken we:

 • Raudfeldargjá: een spleet in de rotswand waardoor je via step stones je begeeft naar een ruimte binnen de rots. Een zeer hoge energie. Er wacht je een zeer warm
 • welkom door de hidden people.
 • We maken een mooie wandeling (ongeveer 1 uur) van Arnarstapi naar Hellnar. Daar bevindt zich een mooi haventje met een prachtige rotsformatie waar het water zich doorheen perst. Onderweg de ene energetische kracht plek na de andere.
 • We vervolgen onze weg naar Lóndrangar. Een bijzondere krachtige plek (energetische highway) met een fantastisch uitzicht op de Snaefellsjokull. Op deze plek lopen de leylijnen naar de gletjsjer toe. Twee basaltpilaren ondersteunen de energie. The house of the hidden people en de Library.

27 juni 2021

Vandaag een lange terugtocht voor de boeg. Maar omdat het toch 24 uur licht is, hebben we een zee van tijd om de energetische plekken te bezoeken. Via de noordkant van het schiereiland rijden we richting Steinddorstadir. Een boerderij in een uitgestrekt dal, met eigen hottub, waar we overnachten. Bij mooi weer heeft dit stuk van IJsland wat we vandaag bereizen, een subtropsiche uitstraling met zijn groene water en de eilandjes.

28 juni 2021

Vandaag komen we in wat meer toeristische oorden. Wel plekken die niet mogen ontbreken bij je bezoek aan IJsland. We beginnen met een bezoek aan Thingvellir. De plek waar je duidelijk kunt zien waar de aardschollen uit elkaar bewegen. Vervolgens staan Geysir (de geiser) en Gullfoss (de gouden waterval) op het programma. We overnachten nabij Laugarvatn.

29 juni 2021

We zien wat het moment vandaag brengt. We kunnen een wandeling maken de bergen in naar een warm waterbeek of een bezoek brengen aan de stad Reykjavik als afsluiting.

30 juni 2021

s’ Morgens is het vroeg dag. Om 7.40 uur vertrekt het vliegtuig. Dat betekent om 5.00 uur de auto terug brengen en dan door naar het vliegveld. Aankomst op Schiphol is om 12.55 uur.

Praktische informatie


Vervoer
We vliegen van Amsterdam naar Keflavik.
Op IJsland hebben we een ruime huurauto tot onze beschikking.

 

Accommodatie

We verblijven in guesthouses en appartementen. Je slaapt op een tweepersoonskamer, met douche en wc op de gang. We bereiden onze eigen maaltijden.

 

Reisduur en reisdata
De reisduur is acht dagen van woensdag 23 juni tot en met woensdag 30 juni 2021.

Investering
Jouw investering voor deze onvergetelijke reis bedraagt 1545 euro (op basis van deelname door 4 personen).

Inbegrepen

 • Vervoer op IJsland inclusief benzine en aanvullende verzekering
 • Zeven overnachtingen op basis van opgemaakte bedden op een eigen kamer of een tweepersoons kamer, afhankelijk of je een vrouwelijke of mannelijke reisgenoot bent, met douche en wc op de gang;
 • Alle maaltijden
 • Meditatie- en energetische  begeleiding om te ontdekken wie je bent en die thema’s die zich aandienen naar een hoger niveau te brengen en/of helderheid in te brengen.
 • Reisbegeleiding;

Exclusief

 • vervoer van en naar Schiphol
 • vlucht Amsterdam-Keflavik-Amsterdam
 • excursie in de grot onder de Snaefellsjokull (optioneel)
 • reis- en annuleringsverzekering (zie algemene reisvoorwaarden);
 • kosten van persoonlijke aard, zoals souvenirs;
 • bijdrage stichting garantiefonds GGTO – 15 euro.
 • kosten Corona-test op de luchthaven van IJsland
 • kosten verkrijging document waaruit blijkt dat je negatief corona getest bent

Corona

Goed om te weten dat de reis pas geboekt wordt als de grenzen van IJsland open staan om toeristen te ontvangen. Op dit moment is het zo dat per 1 mei de grenzen van IJsland open gaan. Als je een document hebt waaruit blijkt dat je corona negatief getest bent, je op de luchthaven van Keflavik een test ondergaat, waaruit blijkt dat je geen Corona hebt, dan kun je, zonder in quarantaine te gaan, verder reizen.