Spirituele meditatie- transformatie- en bewustwordingsreis IJsland                     (Deze reis is volgeboekt)

19 t/m 26 maart 2021

IJsland: puur natuur!  Het land van ijs, water, en vuur dat je tegenkomt in prachtige gletsjers, geisers en watervallen. Oerenergie, kracht, vuur, trollen, elfen, draken, energetische snelweg, spaceships, buitenaards, zachtheid, puurheid, schoonheid, heling.

Dit is geen toeristische IJslandreis. Tijdens deze rondreis door het prachtige IJsland maak je op een unieke manier kennis met dit fascinerende land. Naast het genieten van de prachtige natuur,  zal de reis in het teken staan van het activeren van transformatieprocessen in jezelf. We zullen samen op verschillende plekken in de natuur mediteren en energetisch werken,  ons daarbij verbinden met elkaar, met de aarde en met wat de IJslanders de “hidden people” noemen. We verbinden ons op een dieper niveau met onze multidimensionale zelven en laten ons inspireren door de elementen.

Drijf mee op de flow en sta open voor het onverwachte! Door de midzomernachtzon is het 24 uur per dag licht wat het nog gemakkelijker maakt om jezelf buiten de tijd te begeven.

Tijdens deze reis brengen we een bezoek aan Snaefellsness. Als je het over spiritualiteit en IJsland hebt, zal menig IJslander roepen “Snaefellsness.” Hier ligt de bekende gletsjer Snaefellsjokull. Dit is een gletsjer waarvan  de energie wordt vergeleken met die van Mount Shasta en de piramide van Gizé. Landing van ufo’s, buitenaardsen energieën, helende energie en een enorm liefdesveld zijn kenmerkend voor deze gletsjer. Gudrun Bergmann schreef het boekje “the magic of the Snaefellsjokull”.  (http://www.runabergmann.com/).

Zij beschrijft daarin dat er vanaf de Grote Piramide in Egypte drie leylijnen lopen die op IJsland eindigen. Twee daarvan komen binnen op Snaefellsnes en het is alsof je je daar op een energetische snelweg begeeft.

Mogelijk programma van dag tot dag (niets staat vast alleen de overnachtingsplekken)

Elke ochtend starten we met meditatie en lichaamswerk. Een combinatie van lichamelijke en energetische oefeningen. De thema’s waarmee gewerkt wordt ontvouwen zich gedurende deze dagen als vanzelf.
Omdat het 24 uur per dag licht is hebben we een zee van tijd om van het prachtige landschap te genieten en ons te verbinden met de natuurkrachten.

19 maart 2021

We vliegen om 16.20 uur vanaf Schiphol naar Keflavik, de internationale luchthaven van IJsland. Als we aankomen op IJsland om 17.30 uur plaatselijke tijd, is het daar twee uur vroeger dan in Nederland. We halen boodschappen en met de huurauto rijden we naar onze eerste overnachtingsplek in Akranes.

20 maart 2021

Vandaag rijden we naar Snaefellsnes. We bezoeken de warmwaterbron. Een unieke beleving om de dobberen midden in de IJslandse natuur. We maken een wandeling naar de top van een krater en bezoeken de hidden people bij de mineralenbron. We overnachten in een guesthouse nabij Budir. Dit zal de komende twee dagen onze uitvalsbasis zijn.

21 en 22 maart 2021

We vervolgen onze weg, op weg naar Arnarstapi. Hét spirituele centrum van het eiland. Een energetische snelweg. De Snaefellsjokull is de gletsjer waar het verhaal van Jules Vernes zich afspeelt. Als je wilt kun je hier letterlijk de aarde in afdalen (bezoek aan een grot) en jezelf verwonderen over de prachtige natuurlijke lavaformaties binnen in de aarde.

Verder bezoeken we:

 • Raudfeldargjá: een spleet in de rotswand waardoor je via step stones je begeeft naar een ruimte binnen de rots. Een zeer hoge energie. Er wacht je een zeer warm
 • welkom door de hidden people.
 • We maken een mooie wandeling (ongeveer 1 uur) van Arnarstapi naar Hellnar. Daar bevindt zich een mooi haventje met een prachtige rotsformatie waar het water zich doorheen perst. Onderweg de ene energetische kracht plek na de andere.
 • We vervolgen onze weg naar Lóndrangar. Een bijzondere krachtige plek (energetische highway) met een fantastisch uitzicht op de Snaefellsjokull. Op deze plek lopen de leylijnen naar de gletjsjer toe. Twee basaltpilaren ondersteunen de energie. The house of the hidden people en de Library.

23 maart 2021

Vandaag een lange terugtocht voor de boeg. Maar omdat het toch 24 uur licht is, hebben we een zee van tijd om de energetische plekken te bezoeken. Via de noordkant van het schiereiland rijden we richting Giljaland. Een afgelegen boerderij waar we overnachten. Bij mooi weer heeft dit stuk van IJsland een subtropsiche uitstraling met zijn groene water en de eilandjes.

24 maart 2021

Vandaag komen we in wat meer toeristische oorden. Wel plekken die niet mogen ontbreken bij je bezoek aan IJsland. We beginnen met een bezoek aan Thingvellir. De plek waar je duidelijk kunt zien waar de aardschollen uit elkaar bewegen. Vervolgens staan Geysir (de geiser) en Gullfoss (de gouden waterval) op het programma. We overnachten in Laugarvatn.

25 maart 2021

We zien wat het moment vandaag brengt. We kunnen een wandeling maken de bergen in naar een warm waterbeek of een bezoek brengen aan de stad Reykjavik als afsluiting.

26 maart 2021

s’ Morgens is het vroeg dag. Om 8.45 uur vertrekt het vliegtuig. Dat betekent om 5.30 uur de auto terug brengen en dan door naar het vliegveld.

Praktische informatie


Vervoer
We vliegen van Amsterdam naar Keflavik.
Op IJsland hebben we een huurauto tot onze beschikking.

 

Accommodatie

We verblijven in hostels en guesthouses. Je slaapt op een eigen kamer of een tweepersoonskamer, met douche en wc op de gang. We bereiden onze eigen maaltijden.

 

Reisduur en reisdata
De reisduur is acht dagen van vrijdag 22 maart tot en met vrijdag 26 maart 2021.

Investering
Jouw investering voor deze onvergetelijke reis bedraagt € 2.645,00.

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam-Keflavik-Amsterdam (prijs gebaseerd op 8 januari 2020). Als het tarief verhoogt of verlaagt wordt dit verrekend.
 • Vervoer op IJsland inclusief benzine en aanvullende verzekering
 • Zeven overnachtingen op basis van opgemaakte bedden op een eigen kamer of een tweepersoons kamer, afhankelijk of je een vrouwelijke of mannelijke reisgenoot bent, met douche en wc op de gang;
 • Alle maaltijden
 • Meditatie- en energetische  begeleiding om te ontdekken wie je bent en die thema’s die zich aandienen naar een hoger niveau te brengen en/of helderheid in te brengen.
 • Reisbegeleiding;

Exclusief

 • vervoer van en naar Schiphol
 • excursie in de grot onder de Snaefellsjokull (optioneel)
 • reis- en annuleringsverzekering (zie algemene reisvoorwaarden);
 • kosten van persoonlijke aard, zoals souvenirs;
 • bijdrage stichting garantiefonds GGTO – 15 euro.