Spirituele meditatie- transformatie- en bewustwordingsreis IJsland (vol)

Van maandag 5 oktober tot en met maandag 12 oktober 2020

IJsland: puur natuur!  Het land van ijs, water, en vuur dat je tegenkomt in prachtige gletsjers, geisers en watervallen. Oerenergie, kracht, vuur, trollen, elfen, draken, energetische snelweg, spaceships, buitenaards, zachtheid, puurheid, schoonheid, heling.

Dit is geen toeristische IJslandreis. Tijdens deze rondreis door het prachtige IJsland maak je op een unieke manier kennis met dit fascinerende land. Naast het genieten van de prachtige natuur,  zal de reis in het teken staan van het activeren van transformatieprocessen in jezelf. We zullen samen op verschillende plekken in de natuur mediteren en energetisch werken,  ons daarbij verbinden met elkaar, met de aarde en met wat de IJslanders de “hidden people” noemen. We verbinden ons op een dieper niveau met onze multidimensionale zelven en laten ons inspireren door de elementen.

Tijdens deze reis brengen we een bezoek aan Snaefellsnes. Als je het over spiritualiteit en IJsland hebt, zal menig IJslander roepen “Snaefellsnes.” Hier ligt de bekende gletsjer Snaefellsjokull. Dit is een gletsjer waarvan  de energie wordt vergeleken met die van Mount Shasta en de piramide van Gizé. Landing van ufo’s, buitenaardsen energieën, helende energie en een enorm liefdesveld zijn kenmerkend voor deze gletsjer. Gudrun Bergmann schreef het boekje “the magic of the Snaefellsjokull”.  (http://www.runabergmann.com/). Leuk om van te voren te lezen.

Zij beschrijft daarin dat er vanaf de Grote Piramide in Egypte drie leylijnen lopen die op IJsland eindigen. Twee daarvan komen binnen op Snaefellsnes en het is alsof je je daar op een energetische snelweg begeeft.

Mogelijk programma van dag tot dag (niets staat vast alleen de overnachtingsplekken)

Elke ochtend starten we met meditatie en lichaamswerk. Een combinatie van lichamelijke en energetische oefeningen. De thema’s waarmee gewerkt wordt ontvouwen zich gedurende deze dagen als vanzelf.

5 oktober 2020

We vliegen om 14.10 uur vanaf Schiphol naar Keflavik, de internationale luchthaven van IJsland. Als we aankomen op IJsland om 15.25 uur plaatselijke tijd, is het daar twee uur vroeger dan in Nederland. We halen boodschappen voor de hele week en met de huurauto en rijden naar onze eerste overnachtingsplek in Borgarnes. (Ongeveer 2 uur rijden).

6 oktober 2020

Vandaag rijden we naar Snaefellsnes. We bezoeken de warmwaterbron. Een unieke beleving om de dobberen midden in de IJslandse natuur. We maken een wandeling naar de top van een krater en bezoeken de hidden people bij de mineralenbron. We overnachten in een guesthouse nabij Budir met een prachtig uitzicht over de oceaan. Dit zal de komende twee dagen onze uitvalsbasis zijn.

7 en 8 oktober 2020

We vervolgen onze weg, op weg naar Arnarstapi. Hét spirituele centrum van het eiland. Een energetische snelweg. De Snaefellsjokull is de gletsjer waar het verhaal van Jules Vernes zich afspeelt. Als je wilt kun je hier letterlijk de aarde in afdalen (bezoek aan een grot) en jezelf verwonderen over de prachtige natuurlijke lavaformaties binnen in de aarde.

Verder bezoeken we:

 • Raudfeldargjá: een spleet in de rotswand waardoor je via step stones je begeeft naar een ruimte binnen de rots. Een zeer hoge energie. Er wacht je een zeer warm
 • welkom door de hidden people.
 • We maken een mooie wandeling (ongeveer 1 uur) van Arnarstapi naar Hellnar. Daar bevindt zich een mooi haventje met een prachtige rotsformatie waar het water zich doorheen perst. Onderweg de ene energetische kracht plek na de andere.
 • We vervolgen onze weg naar Lóndrangar. Een bijzondere krachtige plek (energetische highway) met een fantastisch uitzicht op de Snaefellsjokull. Op deze plek lopen de leylijnen naar de gletjsjer toe. Twee basaltpilaren ondersteunen de energie. The house of the hidden people en de Library.

9 oktober  2020

Vandaag een lange terugtocht voor de boeg. Afhankelijk van het weer en de toestand van de weg, rijden we via de noord- of de zuidkant van het schiereiland naar de boerderij Steindorsstadir. ’s Avonds in de hottub en wie weet dat we noorderlicht spotten.

10 oktober 2020

Vanuit de boerderij brengen we een bezoek aan de Hraunfossar (de waterval waar het water uit de aarde komt) en de Barnafoss. Twee krachtige transformerende watervallen.

Daarna rijden we door naar de wat meer toeristische oorden. Wel plekken die niet mogen ontbreken bij je bezoek aan IJsland. We beginnen met een bezoek aan Thingvellir. De plek waar je duidelijk kunt zien waar de aardschollen uit elkaar bewegen. Vervolgens staan Geysir (de geiser) en Gullfoss (de gouden waterval) op het programma. We overnachten in Middalskot.

11 oktober 2020

We zien wat het moment vandaag brengt. We kunnen een wandeling maken de bergen in naar een warm waterbeek of een bezoek brengen aan de stad Reykjavik als afsluiting.

12 oktober 2020

s’ Morgens is het vroeg dag. Om 7.40  uur vertrekt het vliegtuig. Dat betekent om 5.30 uur de auto terug brengen en dan door naar het vliegveld. We komen om 12.55 uur weer op Schiphol aan.

Praktische informatie

Vervoer

We vliegen van Amsterdam naar Keflavik.
Op IJsland hebben we een huurauto tot onze beschikking.

Accommodatie

We verblijven in guesthouses.  Je slaapt op een ”eénpersoonskamer met douche en wc op de gang. In Arnarstapi deel je een slaapkamer. We bereiden onze eigen maaltijden.

Reisduur en reisdata
De reisduur is acht dagen van maandag 5 oktober tot en met maandag 12 oktober 2020.

Investering

Jouw investering voor deze onvergetelijke reis bedraagt € 1975 euro.

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam-Keflavik-Amsterdam (prijs gebaseerd op 26 juni 2020. Als het tarief verhoogt of verlaagt wordt dit verrekend.
 • Vervoer op IJsland  inclusief aanvullende verzekering
 • Ontbijt, lunch en diner
 • Zeven overnachtingen op basis van opgemaakte bedden op een éénpersoons kamer, met douche en wc op de gang;
 • Meditatie- en energetische  begeleiding op die thema’s die zich aandienen en die naar een hoger niveau te brengen en/of helderheid in te brengen. De focus ligt op het leven van je hoogste potentieel.
 • Reisbegeleiding;

Exclusief

 • vervoer van en naar Schiphol
 • mogelijke excursie’s bijv. toegang tot de grot onder de Snaefellsjokull, beklimming van de hallgrimskirkja in Reykjavik, toegang tot de Secret Lagoon. We kijken waar jullie ter plekke behoefte aan hebben.
 • reis- en annuleringsverzekering (zie algemene reisvoorwaarden);
 • kosten van persoonlijke aard, zoals souvenirs;
 • bijdrage stichting garantiefonds GGTO – 15 euro per boeking.