Energetische stervens- en rouwbegeleiding

 

Stervensbegeleiding

Sterven is opnieuw geboren worden. Geboren worden in het licht. Terug naar daar waar je vandaan komt. Sterven betekent ook afscheid nemen van dat wat was, het loslaten van je geliefden, je zekerheden, je plannen hier in de aardse dimensie.

Als je moeite hebt met het loslaten of je angstig voelt om over te gaan dan kan sterven een strijd voor je zijn. Het sterven kan ook een proces van bevrijding, van blijheid zijn. In het contact maken met je bron, het licht in jezelf, kun je van binnenuit gaan voelen dat sterven niet het einde van je bestaan is, dat je puur oneindig bewustzijn bent. Je kunt contact maken met degenen die je voor zijn gegaan en hen uitnodigen om je op te halen.

Je wordt je weer bewust van het grotere zelf dat je bent zodat je vol vertrouwen de overgang kunt gaan maken.

 

Rouwbegeleiding

Het sterven van een dierbare zet je leven op zijn kop. Ieder die dat meemaakt zal het op zijn/haar eigen unieke manier ervaren. Je wordt geconfronteerd met het gemis van je dierbare. Je zou zo graag nog iets willen delen of nog eens lekker aangeraakt willen worden. Je loopt misschien met een schuldgevoel rond omdat je iets – volgens jou – niet goed genoeg hebt gedaan. Je omgeving reageert misschien anders dan je gehoopt had of nodig hebt op dit moment en het kan zijn dat je je bewust wordt van je eigen fysieke sterfelijkheid. Allerlei emoties kunnen omhoog komen die je helemaal niet van jezelf kent en je hoofd kan maar blijven tollen en vol zitten met gedachten die je eigenlijk niet wilt denken.

Al die gedachten, al die emoties, al die ervaringen nemen een plaatsje in in je lichaam. Hierdoor stroomt je energie in je lichaam niet meer zo als het wel zou willen. Je kunt je moe, lusteloos, boos voelen. Door je lichaam op energieniveau schoon te maken schep je weer ruimte. Zowel in je emoties, je gedachten als in je lichaam.

Rob zijn vrouw is twee jaar geleden overleden. Hij wordt geconfronteerd met mensen in zijn omgeving die vinden dat het nu wel welletjes is. Zijn verdriet moet nu maar over zijn. Rob heeft de laatste tijd veel last van buikpijn. Huilen doet hij niet meer. Heel soms nog eens, als hij alleen is. Tijdens de sessie ziet Rob een zwarte bal in zijn buik. Het heeft te maken met de overtuiging dat hij niet meer mag huilen. Dat het wel lang genoeg heeft geduurd. De bal heeft te maken met boosheid naar zijn omgeving. Rob wil de bal graag opruimen. Als we de plek energetisch schoon hebben gemaakt ziet hij waarom deze mensen zo reageren. Dat het voortkomt uit hun eigen angst voor hun sterfelijkheid. Dit maakt Rob begripvol en zacht naar zijn omgeving en naar zichzelf. Zijn eigen emoties mogen er weer helemaal van hem zijn. Als ik Rob twee weken later spreek vertelt hij: “het is wonderbaarlijk, ik voel me blijer en de mensen in mijn omgeving geven mij niet meer de indruk dat het wel genoeg is” “ik mag gewoon mezelf zijn met al mijn emoties die nog spelen”.

Ook kan het zijn dat er energie van je geliefde overledene in jou zit. Denk aan vormen van verwachtingen of afspraken die je hebt gemaakt. Ook deze vormen van energie kunnen je beperken. Stel dat je een ballon met helium in je hand hebt die graag omhoog wil. Doordat jij het touwtje stevig blijft vasthouden kan die ballon niet omhoog gaan. In contact met je bronenergie kun je de eenheid ontdekken waar ieder deel van uitmaakt. De afspraken op persoonlijkheidsnivo zijn hier niet aan de orde en je zult merken dat je zonder schuldgevoel het touwtje los kan gaan laten wat een bevrijdende uitwerking kan hebben op zowel je dierbare als jezelf.

 

Entiteiten

Entiteiten zijn energievelden van overledenen die nog niet zijn overgegaan naar het licht. Steeds vaker gebeurt het dat mensen entiteiten om zich heen ervaren. Denk aan de verhalen van knipperende lichten, de radio die plotseling aanspringt of het gevoel dat je niet alleen in huis bent. Veel kinderen zien overleden personen. Deze overledenen laten zich altijd met een reden zien. Zolang ze nog niet over zijn naar het licht hebben ze iets nodig waardoor ze de overgang nog niet kunnen maken. Door met deze overledenen in contact te treden en helder te krijgen wat ze nog nodig hebben kun je ze helpen om dat wat nog geheeld wil worden te helen om vervolgens de overgang naar het licht te maken.

Als je je aangetrokken voelt tot deze manier van begeleiding nodig ik je van harte uit om een afspraak te maken.