“Ik denk 99 keer en vind geen antwoord”
“Ik stop met denken, baad in stilte en het antwoord vindt mij”
Albert Einstein.

 

De stilte retraite als cadeau

  • De stilte retraite is een cadeau voor jezelf als je bijvoorbeeld op zoek bent naar antwoorden.

  • Je wilt nieuwe wegen bewandelen en weet niet hoe dat aan te pakken.

  • Of wil je de diepe liefde voor jezelf en je medemens ervaren?

  • Ben je op zoek naar rust, ontspanning en balans?

  • Ben je er aan toe om oude emoties en gedachten los te laten?

  • Gun je jezelf dan deze stilte retraite.

Tijdens deze stilte retraite maken we gebruik van de vipassana meditatie. Het is de voorloper van mind-fulness en heeft mijzelf zoveel gebracht. Het idee om reizen te organiseren zijn hier bijvoorbeeld ontstaan. Ook de diepe liefde die ik voor mezelf kan voelen heb ik tijdens de vipassana ontdekt. Het in het moment komen en zonder gedachten zijn. Uit de ratrace in de vertraging. En dat gun ik jou ook!

 

Onderdompelen in stilte

Van 24 tot en met 27 augustus 2018 kun je meedoen aan de stilte retraite. Drie dagen lang wordt je ondergedompeld in stilte. De stilte waarin alles aanwezig is wat jij nodig hebt. Waarin je de rust en de balans in jezelf kunt (her)vinden. Waarin je kunt ontdekken dat de antwoorden in jou liggen opgeslagen.

De dagen vullen zich met zit- en loopstiltemeditaties. De ochtenden wordt er gestart met een actieve ademhalingsmeditatie. Aan het einde van de middag doen we de Kundalini-meditatie van Osho om de energie rond te laten stromen. Je lichaam krijgt alle kans zich te ontdoen van stress en spanning.

Sophie Mannes zal op drie dagen de meditatiesessies aanvullen met yoga.

Niet door een rijtje houdingen af te werken, maar door je in die houdingen, bewust te laten worden van wat er in je speelt.Je bewust te verbinden met je lichaam. Dan kom je nog dieper in de stilte. 

Ook het eten is afgestemd op de stilte en de vertraging. Heb je gedurende de stilte behoefte aan coaching, dan is daar ruimte voor.

 

Helemaal naar binnen

Gedurende de stilte retraite wordt er niet gesproken, gelezen, geschreven, tv-gekeken, gebruik gemaakt van een mobiel/tablet en je hebt geen oogcontact. Je keert echt helemaal naar binnen. In contact met jeZelf. Het fijne hiervan is dat iedereen met deze intentie aanwezig is. Niemand verwacht dan ook van jou dat je contact maakt. Dat je vriendelijk glimlacht of goedemorgen zegt. Al het sociale “moeten” valt weg. Het vraagt van jou om écht voor de stilte te kiezen en dus ook écht stil te zijn.

 

Praktische informatie:

Na het ontbijt en de lunch is er ruimte om naar buiten te gaan. De meditaties zelf worden binnen gehouden.

Het eten is gericht op de vertraging en de verstilling en zal dus niet overdadig zijn. Je wordt uitgenodigd kleinere porties dan je gewend bent te nuttigen. Je zult merken dat je lichaam dit als weldaad zal gaan ervaren.

De stilte retraite wordt gehouden op het hof van Kairos in Winterswijk. Een unieke plek, helemaal ingericht voor het houden van retraites. Een welkome plek voor de ziel om tot rust te komen. Zie http://www.hofvankairos.nl

De prijs voor deze retraite is 325 euro. 

Doe je mee? Meld je dan nu aan.