Spirituele meditatie- transformatie- en bewustwordingsreis

IJsland

 

Van zondag 21 juli  tot en met zondag 28 juli 2019

 

IJsland:  

puur natuur!  Het land van ijs, water, en vuur dat je tegenkomt in prachtige gletsjers, geisers en watervallen. Oerenergie, kracht, vuur, trollen, elfen, draken, energetische snelweg, spaceships, buitenaards, zachtheid, puurheid, schoonheid, heling.

Dit is geen toeristische IJslandreis. Tijdens deze rondreis door het prachtige IJsland maak je op een unieke manier kennis met dit fascinerende land. Naast het genieten van de prachtige natuur,  zal de reis in het teken staan van het activeren van transformatieprocessen in jezelf. We zullen samen op verschillende plekken in de natuur mediteren en energetisch werken,  ons daarbij verbinden met elkaar, met de aarde en met wat de IJslanders de “hidden people” noemen. We verbinden ons op een dieper niveau met onze multidimensionale zelven en laten ons inspireren door de elementen.

 

Drijf mee op de flow en sta open voor het onverwachte! Door de midzomernachtzon is het 24 uur per dag licht wat het nog gemakkelijker maakt om jezelf buiten de tijd te begeven.

Tijdens deze reis brengen we een bezoek aan Snaefellsness. Als je het over spiritualiteit en IJsland hebt, zal menig IJslander roepen “Snaefellsness.” Hier ligt de bekende gletsjer Snaefellsjokull. Dit is een gletsjer waarvan  de energie wordt vergeleken met die van Mount Shasta en de piramide van Gizé. Landing van ufo’s, buitenaardsen energieën, helende energie en een enorm liefdesveld zijn kenmerkend voor deze gletsjer. Gudrun Bergmann schreef het boekje “the magic of the Snaefellsjokull”.  (http://www.runabergmann.com/).

Zij beschrijft daarin dat er vanaf de Grote Piramide in Egypte drie leylijnen lopen die op IJsland eindigen. Twee daarvan komen binnen op Snaefellsnes en het is alsof je je daar op een energetische snelweg begeeft.

Mogelijk programma van dag tot dag  (niets staat vast, alleen de overnachtingsplekken)

Elke ochtend starten we met meditatie en lichaamswerk. Een combinatie van lichamelijke en energetische oefeningen. De thema’s waarmee gewerkt wordt ontvouwen zich gedurende deze dagen als vanzelf.
Omdat het 24 uur per dag licht is hebben we een zee van tijd om van het prachtige landschap te genieten en ons te verbinden met de natuurkrachten.

21 juli 2019

We vliegen om 17.30 uur vanaf Schiphol naar Keflavik, de internationale luchthaven van IJsland. Als we aankomen op IJsland om 18.40 uur plaatselijke tijd, is het daar twee uur vroeger dan in Nederland. Met de huurauto rijden we naar Akranes waar we samen de maaltijd bereiden, dineren en overnachten.

22 juli 2019

Het IJslandse landschap kan overweldigend zijn. De oerenergie die ervan uitgaat. De weidsheid. We nemen alle tijd om onze energie samen te laten vloeien met dit prachtige land en helemaal hier aan te komen en in ons zelf aan te komen. Veel beweging helpt daarbij.

 • Via Borgarnes rijden we naar de krater van Eldborg. Hier maken we een wandeling naar de rand van de vulkaan (inclusief stops ongeveer 2,5 uur wandelen).
 • Landbrotalaug is een klein natuurlijk warm waterbadje in een oud lavaveld. Of het nu regent, hard waait of de zon schijnt. Deze ervaring mag je niet missen!

 

 • Raudamelsölkelda is een minerale bron. Met name de wezens – of zoals de IJslanders ze noemen “de hidden people” die hun thuis hebben bij de waterval zijn zeer uitnodigend. Een fijne plek om te zijn midden in een prachtig lavaveld.
 • Met een beetje geluk kunnen we de zeehondenkolonie bij Ytra Tunga zien. In ieder geval een mooie plek om verbinding te maken met de zee.
 • We overnachten op de boerderij Bodvarsholt. Dit is onze thuishaven voor de komende drie nachten.

23 en 24 juli 2019

 • Raudfeldargjá is een spleet in de rotswand waardoor je via step stones je begeeft naar een ruimte binnen de rots. Een zeer hoge energie. Er wacht je een zeer warm welkom door de hidden people.
 • We maken een mooie wandeling (ongeveer 1 uur) van Arnarstapi naar Hellnar. Daar bevindt zich een mooi haventje met een prachtige rotsformatie waar het water zich doorheen perst. Onderweg de ene energetische kracht plek na de andere.
 • We vervolgen onze weg naar Lóndrangar. Een bijzondere krachtige plek (energetische highway) met een fantastisch uitzicht op de Snaefellsjokull. Op deze plek lopen de leylijnen naar de gletjsjer toe. Twee basaltpilaren ondersteunen de energie. The house of the hidden people en de Library.
 • In de loop van de dag dalen we letterlijk de aarde in. Onder begeleiding van ervaren gidsen, verkennen we een grottenstelsel nabij de Snaefellsjokull.

25 juli 2019

 • Via de noordkant van het schiereiland rijden we over een lange gravelweg, langs de prachtige Breidafjördur naar Giljaland. Met zonlicht kan dit deel van de oceaan een subtropische uitstraling geven. Giljaland is een boerderij in het verlate IJslandse landschap. Contact met de IJslanders zelf. Onderweg stoppen we op plekken die ons roepen.

26 juli 2019

Vanaf de boerderij rijden we door een prachtig dal naar Grábrok. Een krater die we beklimmen en waar je heel gemakkelijk contact kunt maken met het vuur in de aarde. Deze krater bevindt zich in een enorm zacht liefdesveld. De waterval Glanni en Glannis Paradis liggen ook in dit dal. Laatstgenoemde plek is werkelijk heilig te noemen. We vervolgen onze weg naar Thingvellir. De plek waar de tectonische aardplaten uit elkaar schuiven. We overnachten in Laugarvatn.

27 juli 2019

 • Vandaag staan we vroeg op om voor de toeristenstroom een bezoek te brengen aan de geiser Strokkur en de gouden waterval “Gullfoss”. De geiser en de waterval maken deel uit van de zogenoemde “Golden Circle”. Een must have seen als je op IJsland bent. Ik kies ervoor om dat ’s morgens vroeg of ’s avonds laat te doen.
 • Als de geiser Strokkur tot explosie komt voel je dat je levensenergie wordt aangeraakt.  Gullfoss is een immense waterval waar je héél dicht bij kunt komen.
 • Daarna rijden we door naar Reykjavik. Reykjavik is een overzichtelijk stadje en een mooi tussenstation om weer aan de bewoonde wereld te wennen. Het vergemakkelijkt de overstap naar Schiphol die wij morgen zullen maken. Er is gelegenheid om de stad te verkennen en souvenirs te kopen. We overnachten in Keflavik.

28 juli 2010

s’ Morgens is het vroeg dag. Om 7.40 uur vertrekt het vliegtuig en rond de middag komen we weer op Schiphol aan.

Praktische informatie

Vervoer
We vliegen van Amsterdam naar Keflavik.
Op IJsland hebben we een huurauto tot onze beschikking.

Accommodatie

We verblijven in hostels en guesthouses.  Je slaapt op 2- of 3-persoonskamers. In deze hostels bereiden we onze eigen maaltijden.

Reisduur en reisdata

De reisduur is acht dagen van zondag 21 juli tot en met zondag 28 juli 2019.

Investering

Jouw investering voor deze onvergetelijke reis bedraagt € 1.645,00.

 

Inbegrepen

 • Vervoer op IJsland met een auto (autohuur, verzekering en brandstof);
 • Zeven overnachtingen op basis van opgemaakte bedden op 2- of 3-persoonskamers met douche en wc op de gang;
 • Zeven keer ontbijt, zes keer lunch en zeven keer diner;
 • Gedurende de gehele week yoga,  meditatie- en energetische  begeleiding;
 • Reisbegeleiding;
 • Excursie in de grot onder de Snaefellsjokull
 • Toegang tot de toren van de Hallgrimskirkja in Reykjavik
 • Toegang tot de krater Kerid

Exclusief

 • vervoer van en naar Schiphol
 • vlucht Amsterdam-Keflavik-Amsterdam; (prijs op 27 november: 320 euro)
 • reis- en annuleringsverzekering (zie algemene reisvoorwaarden);
 • kosten van persoonlijke aard, zoals souvenirs, koffie en/of thee (anders dan in de hostels of tijdens de lunch), snacks
 • eventuele toegang voor musea, zwembad e.d.
 • bijdrage stichting garantiefonds GGTO – 15 euro.

(De prijs is gebaseerd op een minimale deelname van 5 personen. Maximaal kunnen er 6 deelnemers met deze reis mee).

Interesse?

Gaat je hart sneller kloppen bij het lezen van deze reisinformatie? Je bent van harte welkom om deel te nemen. Mocht je nog vragen hebben dan kun je me mailen of bellen (marion@het-licht.net of 06-10838062).

Als je besluit om mee te gaan dan graag een bevestigingsmail aan mij. Je ontvangt dan een inschrijvingsformulier.