Spirituele reis Zuid-kust van IJsland

 

Van woensdag 22 juli  tot en met woensdag 29 juli 2020 (VOL)

 

IJsland:  

Oer! rauwe kracht!  Het land van ijs, water, en vuur dat je tegenkomt in immense gletsjers, watervallen en kraters. Trollen, elfen, draken,  buitenaards, zachtheid, puurheid, schoonheid, leegte, heling.

Dit is geen toeristische IJslandreis. Tijdens deze spirituele meditatiereis door het prachtige IJsland maak je op een unieke manier kennis met dit fascinerende land. Naast het genieten van de prachtige natuur,  zal de reis in het teken staan van het activeren van transformatieprocessen in jezelf. We zullen samen op verschillende plekken in de natuur mediteren en energetisch werken,  ons daarbij verbinden met elkaar, met de aarde en met wat de IJslanders de “hidden people” noemen. We verbinden ons op een dieper niveau met onze multidimensionale zelven en laten ons inspireren door de elementen.

 

 

Drijf mee op de flow en sta open voor het onverwachte! Door de midzomernachtzon is het bijna 24 uur per dag licht wat het nog gemakkelijker maakt om jezelf buiten de tijd te begeven.

Deze reis brengt ons langs de zuid-kust van IJsland. Al reizend kom je in één dag in verschillende soorten landschappen. Van oude lavavelden tot aan grote zandspoelvlaktes. Van groene bergruggen tot aan gletsjerruggen en het ijsmeer.

Mogelijk programma van dag tot dag  (niets staat vast, alleen de overnachtingsplekken)

Elke ochtend starten we met meditatie en lichaamswerk. Een combinatie van lichamelijke en energetische oefeningen. De thema’s waarmee gewerkt wordt ontvouwen zich gedurende deze dagen als vanzelf.
Omdat het 24 uur per dag licht is hebben we een zee van tijd om van het prachtige landschap te genieten en ons te verbinden met de natuurkrachten. De ervaring leert echter dat het fijn is om ’s avonds de gebeurtenissen van de dag in te laten dalen en te rusten.

22 juli 2020

We vliegen om 6.15 uur vanaf Schiphol naar Keflavik, de internationale luchthaven van IJsland. Als we aankomen op IJsland om 7.25 uur plaatselijke tijd, is het daar twee uur vroeger dan in Nederland. We halen de huurauto op, gaan boodschappen halen en rijden door naar Hveragerdi. Hier maken we een wandeling de bergen in naar een warm waterbeek, waar het heerlijk toeven is. We overnachten in Selfoss.

23 juli 2020

Het IJslandse landschap kan overweldigend zijn. De oerenergie die ervan uitgaat. De weidsheid. We nemen alle tijd om onze energie samen te laten vloeien met dit prachtige land en helemaal hier aan te komen en in ons zelf aan te komen. Vandaag kunnen de onderstaande plekken op het programma staan

 • de Seljalandsfoss – een waterval die voor mij voor de verbinding met het kosmische staat
 • Seljavellir – het oudste authentieke natuurlijke zwembadje van IJsland
 • Skogarfoss – een waterval waarvan beweerd wordt dat er een pot goud onder ligt. Mooi om ons op die energie af te stemmen
 • Vik – het zwarte strand

We overnachten in Vik in een Guesthouse.

24 juli 2020

Van Vik rijden we naar Kalfaféll. Onderweg stoppen we op plekken die ons roepen om te mediteren, te wandelen of energetisch werk te doen. We overnachten in Kalfaféll in een Guesthouse.

25 juli 2020

Vandaag brengen we een bezoek aan het National Park Skaftafell. Vanaf hier gaat er een mooie wandeling naar de Svartifoss waterval. We hebben alle tijd aan onszelf en bepalen ter plekke hoe lang we hier verblijven. Verder op de dag rijden we door naar het betoverende ijsbergenmeer Jokulsarlon. Ontdek welke plekken er in jou bevroren zijn en laat ze smelten zodat je energie weer vloeibaar wordt.

We overnachten in een Guesthouse nabij Hofn.

26 juli 2020

Vanuit het Guesthouse gaan we hier de omgeving verkennen. Plekken waar de toeristen niet zo snel komen.

27 juli 2020

We rijden dezelfde weg terug als waarover we gekomen zijn. Toch biedt de terugtocht andere vergezichten en belevingen. Nog genoeg mooie plekken om de auto te verlaten en ons te verbinden met dat wat er is.

We overnachten nabij Kirkjubaejarklaustur aan de rand van een oud lavaveld. Lava geleidt op een intense manier de energie. Heerlijk om in de nabijheid daarvan te overnachten!

28 juli 2020

Een prachtige kloof vlak bij ons overnachtingsadres die het bezoek meer dan waard is. Hele familie’s van natuurwezens wonen hier. Heerlijk om hier te zijn, te zitten en te genieten. Onderweg genoeg mogelijkheden om je te laten ondersteunen bij het integreren wat er deze week diep in je aangeraakt is.

Na een bezoek aan de kloof rijden we door naar Keflavik waar we ’s avonds overnachten.

29 juli 2020

Vandaag vroeg dag. Om 8.15 uur vertrekt het vliegtuig weer naar Nederland. 

Praktische informatie

Vervoer

We vliegen van Amsterdam naar Keflavik met Transavia.
Op IJsland hebben we een ruime huurauto tot onze beschikking.

Accommodatie

We verblijven in hostels en guesthouses.  Je slaapt op 2-persoonskamers met douche en toilet op de gang.

We bereiden onze eigen maaltijden.

Reisduur en reisdata

De reisduur is acht dagen van woensdag 22 juli juli tot en met woensdag 29 juli 2020

Investering

Jouw investering voor deze onvergetelijke krachtig transformerende reis bedraagt 1595 euro.

Inclusief

 • Vervoer op IJsland met een auto (autohuur, verzekering en brandstof);
 • Zeven overnachtingen op basis van opgemaakte bedden op een 2-persoonskamers met douche en wc op de gang;
 • Alle maaltijden
 • Gedurende de gehele week yoga,  meditatie- en energetische  begeleiding, afgestemd op jouw thema’s.
 • Reisbegeleiding;

Exclusief

 • vervoer van en naar Schiphol
 • vlucht Amsterdam-Keflavik-Amsterdam; (prijs op 2 december 2019: 331 euro)
 • reis- en annuleringsverzekering (zie algemene reisvoorwaarden);
 • kosten van persoonlijke aard, zoals souvenirs, koffie en/of thee (anders dan in de hostels of tijdens de lunch), snacks
 • eventuele toegang voor musea, zwembad e.d.
 • bijdrage stichting garantiefonds GGTO – 15 euro.

De prijs is gebaseerd op een minimale deelname van 6 personen. Er kunnen maximaal 8 personen deelnemen aan deze reis.

Interesse?

Gaat je hart sneller kloppen bij het lezen van deze reisinformatie? Je bent van harte welkom om deel te nemen. Mocht je nog vragen hebben dan kun je me mailen of bellen (marion@het-licht.net of 06-10838062).

Als je besluit om mee te gaan dan graag een bevestigingsmail aan mij. Je ontvangt dan een inschrijvingsformulier.