Jezelf uitlijnen op de hoge frequenties van Groenland

Spirituele meditatie- transformatie- en bewustwordingsreis

Iedere windstreek van Groenland heeft zijn eigen charme. Dit deel van Groenland staat bekend om haar enorme ijsfjord en je hebt een hele grote kans om walvissen te ontmoeten. Ik ervaar het iedere keer weer als een cadeau als deze liefdevolle beesten zich zelf aan me tonen én verbinding met me maken. 

West-Groenland is meer westers georiënteerd dan Oost-Groenland. Toch kom je ook hier de authentieke bevolking tegen met hun prachtige taal. Een taal vol met keelklanken die een bepaalde warmte in zich draagt. Je ziet de vissers met hun vers gevangen vis of zeehond en de huskyhonden die hun concert geven.

Tijdens deze reis maken we veel wandelingen. Vaak onder een strak blauwe hemel en stralende zon. Tijdens de wandelingen wordt je uitgenodigd om je te verbinden met de energie van het ijs, met het kristal onder je voeten, de vogels in de lucht en met de walvissen die zich vaak laten zien. Daadwerkelijk de verbinding aangaan. Bijvoorbeeld door het maken van klank.

Je kunt gaan ervaren dat jij voortdurend in stroming bent. De ijsbergen laten je het zien. Ze lijken stil te liggen doch bewegen zich met een verbluffende snelheid voort, voortdurend veranderend onder de heersende omstandigheden in het moment.  Je kunt je eigen grootsheid gaan voelen. Aan de ene kant nederig en klein bij zoveel pure natuurschoon en tegelijkertijd,  in de grootsheid van de natuur je eigen grootsheid ervaren.

Groenland is een land van extremen, licht en donker, kracht en kwetsbaarheid. Het gaat hier werkelijk over overleven. De laagste trilling van de oeroude aarde en het ijs, wat de hoogste trilling voortbrengt.

Het ZIJN op Groenland is al een transformatieproces op zich. Zelf zal ik je begeleiden met meditaties en energetisch werk om je ervaring nog dieper in je fysieke lichaam te verankeren.

 

Begeleiding

Marion Mol-van Schagen
Ik ben Marion C. Mol-van Schagen (1967) en begeleid je bij het hervinden van je eigen kracht, stralendheid en liefde. Ik trek mensen aan voor bewustzijnsontwikkeling die ik eerst zelf heb doorgemaakt. Dit wordt resonantie of synchroniciteit genoemd. De holistische benadering is mijn uitgangspunt in de begeleiding. Dat wil zeggen dat ik ervan uitga dat lichaam en geest één zijn. Je kunt iets mentaal of emotioneel een plek gegeven hebben, maar de ervaring ligt dan nog steeds opgeslagen in je celgeheugen van je lichaam. Tijdens het energetisch werken maken we je celgeheugen schoon zodat er ruimte komt voor nieuwe informatie. Informatie die jou meer dient en waarbij oude patronen dus losgelaten worden.
img

Marion: “Ik word er enorm blij van als ik zie dat mensen die ik begeleid hun kracht en stralendheid weer voelen en de eigen verantwoordelijkheid voor hun leven (weer) durven op te pakken. Als ze weer contact maken met wie ze werkelijk zijn. Het geeft me steeds weer een dankbaar gevoel dat ik daar een bijdrage aan mag en kan leveren”.

 

Programma

Omdat het 24 uur per dag licht is hebben we een zee van tijd om van het prachtige landschap te genieten en ons te verbinden met de natuurkrachten.

 

Het programma ziet er – onder voorbehoud – als volgt uit:

 

We vliegen vanaf Schiphol naar Kopenhagen. Omdat de aansluitende vlucht in de avond vertrekt, hebben we de middag om Kopenhagen te verkennen. Tegen middernacht komen we in Ilulissat aan. De taxi brengt ons naar het guesthouse. Een huisje op een idyllische plek wat we de komende nachten tot onze beschikking hebben. In Groenland is het vier uur vroeger dan in Nederland. 

Vervoer op Groenland gaat per boot of per helicopter. Tijdens deze reis worden we meerdere keren per boot verplaatst.

 

Tweede dag en derde dag
Deze dagen staan in het teken van aankomen en de cultuur en natuur op je in laten werken. Er staan twee wandelingen op het programma langs het immense ijsfjord. We hebben alle tijd en komen al in de vertraging. 

Vierde dag
Met de boot worden we naar Oqaatsut (ook wel Rode baai genoemd). Hier waren de Nederlanders in het verleden betrokken bij de walvisvaart. Oqaatsut heeft 40 inwoners en 100 honden. Genieten van de ijsbergen, het uitzicht, dieper zakken in je zelf en aanwezig zijn. We overnachten in het plaatselijke hotel. Diner hebben we bij de lokale bevolking, waardoor je een mooi beeld krijgt van hoe de mensen hier leven.

Vijfde dag
Vandaag lopen we terug van Oqaatsut naar Ilulissat. We zijn de hele dag onderweg. Meditaties en energetisch werk maken onderdeel uit van de tocht.

Zesde dag, zevende en achtste dag
Met de boot worden we naar Queqertarsuaq gebracht. Een dorp aan de andere kant van de baai met een totaal andere energie als Ilulissat. Nog meer authentiek, minder toeristisch. Een plek waar de walvissen langs de kust zwemmen en de ijsbergen donderen en afkalven. Ook hier hebben we een aantal wandelroutes die we kunnen maken. Het ontvouwt zich in het moment. Meditatie op het strand of energetisch werk in de bergen. Aan het einde van de achtste dag varen we terug naar Ilulissat. 

Negende dag 

Het vliegtuig vertrekt in de loop van de ochtend en met de hotelshuttle worden we naar het vliegveld gebracht. In de loop van de avond komen we in Kopenhagen aan, waar we een overnachting hebben.

Tiende dag

Vandaag vliegen we weer terug van Kopenhagen naar Amsterdam.

Vervoer

We vliegen van Amsterdam naar Kopenhagen met de KLM en van Kopenhagen naar Ilulissat met Air Greenland. Afhankelijk van de prijzen kan het ook zijn dat we vliegen via IJsland met een overnachting op IJsland.
In Groenland vindt het vervoer plaats per taxi en per boot.
Je bagage wordt vervoerd. Je wandelt met een dagrugzak.

 

Accommodatie

We verblijven in accommodatie´s op basis van opgemaakte bedden met gedeelde sanitaire voorzieningen op de gang. Je slaapt op een tweepersoons kamer. We bereiden onze eigen maaltijden.

Reisduur

De reisduur is 10 dagen.

Investering

Jouw investering voor deze onvergetelijke reis hangt af van jouw wensen. Bovengenoemde beschrijving is een voorbeeld en kan helemaal naar jouw wensen worden ingevuld. Ik maak graag een reisvoorstel voor je.

 

Klik hier om ervaringen van anderen te lezen.

 

 

Geïnteresseerd?

Als je nog vragen of verdere informatie wilt ontvangen, dan kun je altijd persoonlijk contact met mij opnemen (072-5334703) of marion@het-licht.net.